Zıpkınla Balık Avlama Türkiye

Zıpkınla Balık Avlama Türkiye

Şampiyonası haftasonu Davutlar’da yapılacak


Necati Maldar
Gerçek Gazetesi
Türkiye Su Altı Sporları Federasyonun 2008 yılı  faaliyet programnın arasında yer  alan ”Zıpkınla  Balık Avlama Türkiye fiampiyonsı” 11-13 Nisan 2008 tarihleri arasında Kuşadası’nın Davutlar Beldesinde yapılacak.
İki gün sürecek olan şampiyona ile ilgili hazırlıklar tamamlandı.
İlk gün takım yarışması ve derecelendirmeler gerçekleştirilecek. Puan sıralamalarına göre ilk 20 ye giren sporcular ikinci gün ferdi olarak yarışacaklar. Kulüplerin yarışmaya en az iki sporcu ile katılabilecekleri yarışmalarda yeni yönetmelik kuralları uygulanacağını söyleyen Su Altı Sporları Zıpkınla Balık Avlama Kurulu Üyesi Ahmet Cumhur Sakız, ”Su Altı Federasyonu olarak bu güne  kadar bir çok sahil bölgelerimizde yapılan yarışmaların ardından Davutlar’da düzenlediğimiz Milli Takım Seçmeleri ve Türkiye fiampiyonası, yörenin su altı  zenginlikleri ve turizm açısından tanıtımına  katkıda bulunacağı bir gerçek” dedi. Yarışmaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dahil yaklaşık 155 sporcunun katılacağını söyleyen Sakız, ”Birinci gün takım içerisindeki ferdi puanı ve ikinci gün aldığı puan toplamı milli takım aday kadrosu ferdi puanı olarak hesaplanacak. Sonuçlara göre ilk 6 sporcu milli takım aday kadrosuna davet edilecek” dedi.
Zıpkınla Balık Avlama Türkiye Şampiyonası, 11 Nisan 2008 Cuma Günü Davutlar Beldesi Gençlik Spor İl Müdürlüğü Gençlik Kampındaki Teknik toplantı ile start alacak ve yarışmaya  Söke Gençlik Spor Kulübü Adnan Kalça, Ali Rıza Çirmene, Sabri Çelik’in yer aldığı A Takım ve Oğuz Ateş, fiahin Kaya ve Mehmet Çarkıfelek’in yer aldığı B Takımı olmak üzere iki takımla katılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.