Zıpkınla Balık Avlama’da Gökçeada üstünlüğü

Zıpkınla Balık Avlama’da Gökçeada üstünlüğü

Davutlar’da yapılan Zıpkınla Balık Avlama Türkiye Şampiyonası’nda Çanakkale Gökçeada Su Sporları Ekibi birinci olurken ferdi sıralamada da derece elde ettiler.


Necati Maldar
Gerçek Gazetesi
Davutlar’da yapılan Zıpkınla Balık Avlama Türkiye  Şampiyonası’nda Çanakkale Gökçeada Su Sporları Ekibi birinci olurken ferdi sıralamada da derece elde ettiler. 
Kuşadası Yılancı Burnu Mevkiinde start alan yarışmacılar Kuşadası Körfezinde zıpkınla Türkiye şampiyonası için avlandılar. Su Altı Sporları Federasyonu Başkanı A. İnkilap Obruk’un izlediği yarışmada 56 takımdan 154 sporcu yarıştı. Deniz ve Hava koşullarının uygun olmasına rağmen yarışmaya katılan sporcuların çoğunun sudan eli boş çıkması dikkat çekerken, yarışmanın  sonunda yarışma stantlarına uygun olarak en çok balık vuran Çanakkale Gökçeada Su Sporları Ekibi 1. oldu. Yarışmada İskenderun Balık Adamalar ve Doğa Kulübü Takımı 2 nci, Sinop Triatlon Yüzme Kulübü 3 ncü oldu.
Davutlar Belediyesi ve  Söke Ticaret Odası Sponsorluğunda yapılan yarışmalar sonunda Gençlik ve Spor Müdürlüğü Davutlar Gençlik Merkezinde yapılan ödül töreninde dereceye giren sporcuların ödülleri törenle verildi.
Ferdi yarışmalarda ise İskenderun Balık Adamları ve Doğa Kulübünden Kemal Akgüner 1’nci, Gökçeada Su Sporlarından Selim Konya 2’nci, Hakan Gencer 3’ncü oldu.
Su Altı Federasyonu Başkanı A. İnkilap Obruk “Federasyonumuzun 2008 faaliyet programı arasında yer alan yarışmaya bu yıl katılımın daha çok olması su altı sporları adına sevindirici. Yarışmada amaç çok balık vurmak değil tamamen usta zıpkıncıyı bulmak ve milli takımı oluşturmak” dedi. Obruk ayrıca mükemmel ev sahipliğini yapan Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal’a da teşekkür etti.
Son dönemlerde Türkiye Şampiyonasına damgasına vuran Sökeli Zıpkınla Balık Avlama  sporcuları iki  takım  halinde  katıldıkları yarışmada derece elde edemezlerken, Gençlikspor’dan Sabri Kılıç Milli takım aday kadrosuna seçilme başarısı gösterdi. Sabri Kılıç 15 gün sonra Kıbrıs’ta yapılacak olan  Milli Takım kadrosu ikinci etap seçmelerinde  mücadele  edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.