112 ACİL HİZMETLERİ GENİŞLİYOR

112 ACİL HİZMETLERİ GENİŞLİYOR

Gernçek Gazetesi
Kuşadası'nda 112 acil ambulans hizmetlerinin daha sağlıklı ve sorunsuz verilebilmesi için B1 tipi ambulans hizmeti de devre sokuldu.
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası merkezi ile Davutlar beldesi istasyonlarında iki ayrı 112 acil servis ambulansının bulunduğunu belirterek, bu ambulanslarının 2006 yılında bin 401, 2007 yılında ise bin 887 olaya müdahale ettiğini söyledi. Kuşadası Körfezi'nde yaşanan yoğunluk nedeniyle vaka sayısında önemli bir artış meydana geldiğini kaydeden Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, B1 tipi ambulans hizmetinin devreye girmesiyle Kuşadası merkezde artık aynı anda iki ayrı olaya birden müdahale etme imkanı doğduğunu söyledi. Kuşadası ve Davutlar istasyonlarında bulunan 112 Acil Ambulans hizmetlerinin özellikle turizm sezonunda artan nüfus yoğunluğuna cevap vermediğine dikkati çeken Kaymakam Esen, “Bu amaçla, Kuşadası Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne entegre B1 tipi ambulans hizmetini devreye soktuk. B1 tipi ambulans hizmeti, hem hastaneler arası acil sevk hizmeti verecek, hem de Kuşadası'nda konuşlanmış 112 acil servisinin hizmette olduğu durumlarda yapılan diğer çağrılara da cevap verecek. B1 Tipi ambulans hizmeti, entegre hizmeti verdiği Kuşadası Devlet Hastanesi'nin acil servis hizmetleriyle beraber kesintisiz hizmet verecek. Aydın 112 merkez komutasının bildirdiği vakalara da yönetmeliklere uygun tam donanımlı ambulans, doktor ve hemşirenin de bulunduğu eğitimli bir ekiple hizmet verecek” dedi.
B1 TİPİ İSTASYON NEDİR ?
B1 Tipi istasyon, birinci, ikinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurum ve kuruluşları ile entegre olarak kesintisiz ambulans ve acil servis hizmeti verilen; kadrosu ve özlük hakları bakımından bünyesinde bulunduğu kurama, ambulans hizmeti bakımından merkeze bağlı olan, ekip içerisinde hekim bulunan ambulans istasyonlarıdır. (iha)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri