ADÜ Spor Merkezi’nde profesyonel sporcular yetişecek

ADÜ Spor Merkezi’nde profesyonel sporcular yetişecek


Gerçek Gazetesi
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Beden Eğitim Spor Yüksekokulu Uygulama Alanı olarak açtığı spor merkezinde ulusal ve uluslararası alanda Türkiye"yi temsil edecek profesyonel sporcular yetiştirecek.
ADÜ Beden Eğitim Spor Yüksekokulu Uygulama Alanı"nda spor eğitiminin yapılabileceği ve yarışmaların gerçekleştirileceği spor merkezinde yüzme eğitimi, fitness, masa tenisi, pilates, ve dans dersleri verilecek. Yüzme havuzu ve saunasından sadece sporcuların değil Aydın halkının da faydalanabileceği spor merkezinin, Aydın"da profesyonel olarak altyapısı oluşturulmuş durumda. Profesyonelce işletilen spor merkezi açığını kapatmada etkili olması hedefleniyor.
Standartlara uygun olarak yapılandırılan ve bir yıl gibi kısa bir sürede inşaatı tamamlanan spor merkezinde yarı olimpik yüzme havuzu, eğitim havuzu, fıtness salonu, 2 adet sauna, sauna dinlenme odaları, step, aerobik ve dans salonu ile masa tenisi salonu bulunuyor. Merkezde ihalesi yapılan ve çok kısa bir sürede hizmete açılacak olan “ADÜ Dükkan” adı altında her türlü spor malzemenin satılabileceği dükkan ve oturma dinlenme bölümü de bulunuyor.
Halen ADÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu hocaları tarafından yüzme derslerinin verildiği ADÜ Spor Merkezi"nde uzman spor eğitmenleri sadece ders vermeyerek dikkatli bir tarama ile yetenekli olduğunu keşfettiği sporcuları ulusal ve uluslararası müsabakalara hazırlamayı hedefliyor. Geleceğin yıldız sporcularının yetişmesi hedeflenen spor merkezinde eğitim verecek akademik kadro ise titizlikle belirleniyor. Merkez BESYO öğrencileri için iyi bir uygulama alanı olarak da dikkat çekiyor. Öğrenci ve öğretim elemanları için adeta bir laboratuvar işlevi gören spor merkezinde 17 öğrenci kısmi zamanlı olarak çalışıyor.
Sağlıklı yaşama katkı sağlayacak çok amaçlı bir kompleks olan ADÜ Spor Merkezi, bilimsel temellere dayalı bir spor ve yaşam merkezi olarak tasarlandı. Merkezde fizik tedavi ünitesi, engelliler için spor imkânı, beslenme, diyatetik ve rekreasyon programları için yeni açılımlar öngörülüyor. Merkezde hastane imkânları ile bütünleştirilmiş bir rehabilitasyon merkezi oluşturulması öncelikli hedefler arasında.
MERKEZE HER GEÇEN GÜN YENİ
ALANLAR DAHİL OLUYOR
ADÜ Spor Merkezi yepyeni yatırımlarla her geçen gün büyüyor. Merkez çevresinde yapımı devam eden tenis, voleybol, basketbol ve halı sahaların tamamlanmasıyla gerek öğrenci, akademik ve idari personel gerekse Aydınlılar her türlü spor ihtiyacını merkeze gelerek karşılayabilecek.
ADÜ Spor Merkez pazartesi günleri hariç tüm hafta sabah 7 ile akşam 10 saatleri arasında açık. Temmuz ve ağustos aylarında 4-14 yaş arası 125 öğrenciye yüzme kursu verilen merkezde 15 yaş üzeri yüzme kursları da bulunuyor. Merkezde yüzme kursları kışın da devam edecek.
Merkezin fiyatları Aydın ilindeki spor merkezlerinin zarar görmemesi ve haksız rekabet ortamı yaratılmaması için titizlikle belirlendi. ADÜ personeli havuz için 1 seans ücreti 7 lira öderken öğrenciler için bu rakam 5 lira olarak belirlendi. Ayrıca aylık, 6 aylık ve yıllık aile paket programlarını da bulunan havuzdan şimdilik sadece Üniversite personeli yararlanabiliyor. Yüzme kursları ise tüm Aydın"a açık. Yeterli personel ve teknik altyapı tamamlanır tamamlanmaz havuz yüzme kursları dışında da tüm Aydınlılara açılacak.
MERKEZ BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK
Yatırımı çevre düzenlemesi ve tenis ve basketbol sahalarının bitirilmesi ve yapımı hızla süren stadyumun tamamlanması ile nihayetlenecek olan spor merkezi, tüm yatırımlar tamamlandıktan sonra yeterli sayıda personelin hizmet verdiği ve akademik yönden güçlü bir ekibin yönettiği bir merkez olarak hem Üniversite camiasına hem da Aydınlılara uzun yıllar hizmet verecek.
(iha)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri