AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNİN SÖYLEMLERİ BOŞ ÇIKTI

12 MİLYON LİRALIK HAYAL KIRIKLIĞI

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin beğeni alan halk odaklı projelerini ve hizmetlerini her fırsatta karalamaktan geri kalmayan AK Parti Aydın Milletvekilleri bugünler de suspus oldular. Sultanhisar Göleti'nin içler acısı durumu konusunda hiç bir açıklama yapmayan AK Parti Milletvekillerinin devekuşu misali başlarını kuma gömdükleri görülüyor.

SULTANHİSAR GÖLETİ HAYAK KIRIKLIĞI

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılında yapımına başlanılan Malgaç Çayı üzerindeki Aydın Sultanhisar Göleti büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Gölet; ocak ayındaki yağışların ardından su tutmaya başlamıştı. AK Parti Aydın Milletvekilleri, yaz aylarında yaşanabilecek olası kuraklıkta göletin Sultanhisar çiftçinin imdadına yetişeceğini iddia etmişlerdi. Ancak; bu beklenti, bugünkü görüntüsüyle hayalden öteye geçemedi.

12 MİLYON (TRİLYON) HARCANDI

Yüzde 100 doluluğa ulaştığında, 1 milyon 776 bin metreküp su ile bin 520 dekar verimli araziyi sulayabileceği hesaplanana ve 41 metre yükseklikteki gölet için, vatandaşın ödediği vergilerle ve Devletin kasasından 12 milyon lira harcama yapılmıştı.  

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNİN SÖYLEMLERİ BOŞ ÇIKTI

AK Parti Aydın Milletvekillerinin "Bu proje ile artık Sultanhisar çiftçisi su sorunu yaşamayacak." şeklinde iddialı söylemleri göletin bugünkü görüntüsüyle adeta masal oldu. "Bu proje halkın 100 yıllık beklentisidir." sloganıyla hizmete sunulan proje de çiftçiler büyük hayal kırıklığı yaşıyor. 

BU PROJE BÜYÜKŞEHİR'E AİT OLSAYDI...

"Vatandaşın ödediği vergilerle ve 12 milyon liraya mal olan bu gölet, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bir projesi olsaydı, bugün çok büyük yaygara kopartılıyor olurdu" diyen Sultanhisar çiftçisi tepkili.

Göletin durumu çiftçiler üüzerinde şok etkisi yarattığını belirten bölge halkı, "Bu projeyi Aydın Büyükşehir Belediyesi yapsaydı, AK Parti Aydın Milletvekilleri şimdiye çoktan gazetelerde boy boy fotoğraflar paylaşır ve 'bu nasıl proje?' şeklinde algı operasyonuna başlarlardı. 12 milyon (trilyon) lira harcandı ve 100 yıllık beklentinin yaşam bulacağını söylemişlerdi. 'Bu proje ile birlikte, Sultanhisar çiftçisi su sorunu yaşamayacak.' denilmişti." şeklinde tepki gösterdiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GENEL Haberleri