Gerçek Gazetesi
AK Parti Aydın Milletvekili ve Ör-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ertürk, ''Yılda 165 bin ton süt üretiyoruz''dedi.
Ertürk, yaptığı açıklamada, yeni pastörize süt paketleme tesislerini açmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
Toplam beş bin ortaklı Ör-Koop'un Ege Bölgesi'nin en büyük hayvancılık ve süt kalkınma kooperatifi olduğunu belirten Ertürk, bütün tesisleri ile ortaklarına ve çiftçilere hizmet eden tesisin 1979 yılında kurulduğunu anımsattı.
Ertürk, ''Ör-Koop olarak şu anda yılda 165 bin ton süt üretiyoruz. Bunun 25 bin tonunu kendimiz kendi tesislerimizde kullanıyoruz. Geri kalan 140 bin ton sütü de sanayicilerimize yani Ülker, Pınar, Danone ve Dimes gibi sanayi fabrikalarına satıyoruz. Yeni projemiz var. Bu projenin birincisi ile çiftçilerimize hayvan dağıttık. Bölgemizde hayvancılığın gelişmesinde büyük fırsatlar ve imkanlar oluştu. Bakanlığımızın tarımı ayağa kaldırılması ile ilgili projelerimiz doğrultusunda, kırsal kalkınma desteklerinden olan bu projelerden yararlandık'' dedi.
Projelerinin Aydın ‹l Tarım Müdürlüğü ile Nazilli ‹lçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli arkadaşların çalışmaları ile bakanlık tarafından kabul edildiğini anlatan Ertürk, ''Bakanlık bize de yüzde 50 hibe verdi. 300 milyarlık yatırımımızın 150 milyarını devletimiz karşılıksız olarak verdi. Biz bu projemiz ile okullarımızda okuyan çocuklarımızı gazoz ve koladan kurtarmak, çocuklarımızı süt ile tanışmalarını sağlamak istiyoruz. Daha sonra ülkemizin protein ihtiyacını bu süt ve süt ürünlerimiz ile karşılamak istiyoruz. Yine Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar doğrultusunda da Türkiye'de 'ulusal süt konseyi' kurmak istiyoruz'' dedi.
(A.A)
AKP Aydın Milletvekili Ertürk, “Yılda 165 bin ton süt üretiyoruz”
AK Parti Aydın Milletvekili ve Ör-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ertürk, ''Yılda 165 bin ton süt üretiyoruz''dedi.
İlk yorum yazan siz olun