ATB zeytin zeytinyağı ve teknikleri fuarında yerini aldı

Aydın Ticaret Borsası (ATB), 5. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı ve Teknikleri Fuarı’nda yerini aldı.

16-19 Nisan tarihleri arasında İzmir yeni fuar merkezinde zeytin ve zeytinyağı alanında Türkiye’nin tek fuarı olan Olivtech 2015 Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı açıldı. Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Yönetim Kurulu Üyelerinden Cengiz Ülgen ve Yakup Er, Meclis Üyelerinden Mustafa Akdam ve Rıza Uyar Aydın Ticaret Borsası standında yer alarak, ziyaretçilere zeytin, zeytinyağı, zeytinyağı sabunu ve incirin tanıtımını yaptılar.
Yerli ve yabancı ziyaretçilere Borsa stantında Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Laboratuarları tadım uzmanları tarafından zeytinyağı tadımı yaptırılarak, kaliteli zeytinyağında olması gereken özellikler hakkında bilgi verildi. Kuru incirin zeytinyağına bandırılarak ikram edilmesi ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.
Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, yaptığı açıklamada; “Yunanistan’da kişi başına ortalama 21 kilogram zeytinyağı tüketiliyor. Ülkemizde bu oran yaklaşık 2 kilogram. İç tüketimin acilen arttırılması gerekiyor. Ülkemizde zeytin ağacı varlığının artması sebebiyle şu anda yaklaşık 170 bin ton olan zeytinyağı üretimini, önümüzdeki yıllarda 600 bin ton gibi bir kapasiteye ulaşacaktır. İç tüketimin arttırılması için özellikle zeytinyağının olmadığı illerde daha fazla fuar ve tanıtım yapılmalıdır. Bölgemizde insanlar zeytinyağını tüketiyor ancak Yozgat, Sivas gibi illerimizde fazla tüketim söz konusu değildir ve tükettiklerinde ise insanlar maalesef zeytinyağı adı altında başka yağlar tüketmektedirler. Bu bölgelerde insanlara gerçek zeytinyağlarını tattırmamız, kaliteli yağda olması gereken özellikleri anlatmamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri