Aydın’da “Başımıza icat çıkarın” konferansı düzenlendi

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan STEM Projesi kapsamında ‘Başımıza icat çıkarın” isimli konferans düzenlendi.

Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın salonunda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Arslan yaptı. Arslan konuşmasında, “Çağın gerektirdiği eğitim düzeyini yakalamak, her gün bu konuda yeni gelişmeleri yakından takip ederek, gereken eğitimi almanızı sağlamak ve uygulamak için böyle bir toplantıyı düzenledik. STEM, yaşayarak öğrenme çok önemlidir. Eskiden teorik olarak çalışırdık, günümüze yaparak yaşarak öğrenmek çok önemli hale geldi. Ne yaparsak yapalım her şeyi bilimsel esaslara göre gerektiği gibi yapmak zorundayız. Ve bunun için yeniliklere açık olmalıyız” dedi.

 

STEM projesi pilot okullarından 391 öğretmen ve 60 okul yöneticisinin katıldığı konferansın konuşmacısı Gazi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Selçuk Özdemir, günümüzde gelişen dünya düzeni ve teknolojinin hayatımıza olan etkilerinden bahsetti. Özdemir, “Günümüzün teknolojik gelişmeleri ile yetiştirilemeyen çocuklar ileride mezun olduklarında iş bulma konusunda sıkıntı çekecekler. Biz çocukları hala sanayi devrimi ile şekillenmiş klasik okullarda eğitiyoruz. Bu çocuklar önüne koyulan işi yapacak şekilde eğitiliyorlar. Fakat bu çocuklar 2025 yılında sahaya çıktıklarında iş bulamayacaklar. Bu çocuklara diyecekler ki senin yapma ihtimali bulunan işleri akıllı cihazlara yaptırıyoruz. İşte milyonlarca çocuk bir araya geldiğinde büyük sosyal patlamalardan korkuluyor. İşte bizim bu konuda almamız gereken bir pozisyon var. Bundan sonra çocuklarımız bilişim araçlarına emir verme becerisine sahip olmak zorundadırlar” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GENEL Haberleri