Ayşe teyze Çine Barajı’nı görmeden ölmek istemiyor

Çine’deki Çine Çayı’nın üzerine kurulması hedeflenen baraj inşaatı için 1950’li yıllarda proje hazırlanmasına rağmen, baraj hâlâ tamamlanamadı.


Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
Tamamlandığında başta Çine olmak üzere Aydın, Koçarlı, İncirliova, Germencik, Söke ve Didim Ovaları’nın sulanması ve sel taşkınlarından korunması açısından hizmet verecek olan Çine Barajı’nın 2009 yılı başından itibaren en azından su tutma seviyesine getirileceği açıklanıyor. Fakat baraj suları altında kalacak olan 2 mahallenin henüz boşaltılmaması kafaları karıştırıyor. Aydınlı çiftçiler, Çine Barajı’nın tamamlanmasını dört gözle beklerlerken, Kırsakallar Köyü’nde yaşayan 80 yaşındaki 5 çocuk, 11 torun sahibi Ayşe Uçar da ölmeden Çine Barajı’nın tamamlanmış halini görmek istiyor. 30 yaşında genç bir kız iken Çine Barajın inşa edileceğini duyan, fakat 80 yaşına gelmesine rağmen hâlâ Çine Barajıyla yatıp-kalkan Ayşe Uçar, Çine Barajı’nın tamamlanmış halini dünya gözüyle görmek istiyor. Barajın tamamlanmasıyla köyünün sular altında kalacağını söyleyen Ayşe Uçar, ”Biran önce Çine Barajı’nın bitmesini istiyorum. Çine Barajı tamamlanacak deniliyor fakat köyümüzde istimlâk çalışması dahi yapılmadı. Ne olacaksa bir an önce olsun. Yetkililer bir an önce bu bölgede ne gerekiyorsa yapsınlar. Tüm yetkililere çağrıda bulunuyorum. Tamamlayın artık bu barajı! Gelip burada ölçüm yapıyorlar, fakat bir daha uğramıyorlar. Yıllardır buraya gelip-gidiyorlar” dedi.
Çine Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bal’da köy de istimlâk çalışmalarının yapılmamasından dolayı vatandaşların büyük belirsizlik içerisinde olduklarına bir kez daha dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri