Bu acıya yürek dayanmaz

Bu acıya yürek dayanmaz


Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
İzmir'in Kahramanlar semtinde meydana gelen trafik kazasının ateşi Aydın'ın Ortaklar Beldesine bağlı Dağyeniköy'e düştü. 74 yaşındaki Mehmet Kaya, geçen yıl kalp ameliyatı olan ve oğlu Soyar Kormaz ve kızı Rahimi Korkmaz'ı yanına alarak İzmir'e hastaneye geldi. Burada damat Soyer Kormaz kontrolden geçti, sağlığının hızla iyiye gittiği öğrenildi. Kızı ve damadıyla Aydın'a dönmek için hastaneden ayrılan baba Mehmet Kaya ve kızı Rahime Korkmaz, karşıdan karşıya geçmek istedikleri sırada 29 yaşındaki Hakan Türksever yönetimindeki IZULAŞ şehiriçi toplu taşıma otobüsünün kendilerine çarpması sonucu kaza yerinde yaşamlarını yi tirdi.
Alkollü araç kullandığı için 2006 yılında ehliyetine 6 ay el konulan, 2008 yılında da 2. kez kendi aracıyla alkollü yakalandığı zaman 'ehliyetimi kaybettim' di yerek polisi kandıran ve polis kayıtlarına 'ehliyetine 2 yıl süre ile el konulmuştur' şerhi düşülmesine rağmen bunu çalıştığı IZULAŞ'a bildirmeden direksiyona geçmeye devam eden IZULAŞ şoförü 29 yaşındaki Hakan Türksever, baba-kızın feci şekilde ölümüne neden oldu.
Eşi ve kayınpederini bir anda kanlar içerinde yerde gören damat Soyer Korkmaz şoka girerken, "Ölme karıcığım, ölme babacığım, ne olur ölmeyin" diye haykırdığı öğrenildi.
Kaza, Çarşamba günü saat 16.15 sıralarında, Fuar Kahramanlar Cumhuriyet Kapısı yakınlarında meydana gelmişti. Aydın'ın Ortaklar beldesine bağlı Dağyeni Köyü"nde çiftçilik yapan Soyer Korkmaz, bir süre önce geçirdiği by pass ameliyatının kontrolü için İzmr'e gelmişti. Kontrolün ardından Korkmaz çifti ve Mehmet Kaya, evlerine geri dönmek için yola çıktı.
Soyer Korkmaz, önde i lerlerken, eşi Rahime Korkmaz ve kayınpederi Mehmet Kaya"da arkadan yürümeye başladı. Soyer Korkmaz, yolun karşısına geçerken, eşi ve kayınpederinin de yanına gelmesi için beklemeye başladı. Bu sırada, İZULAŞ şoförü Hakan Türksever'in kullandığı Yeşilova-Gümrük seferini yapan 51 hat numaralı belediye otobüsü baba-kıza çarptı.
İzmir'de meydana gelen kazanın ateşi Aydın'ın Ortaklar Beldesi'ne bağlı Dağyeni Köyü"ne düştü. Baba-kızın cenazesi İzmir Büyük Şehir belediyesi"ne ait cenaze nakil aracıyla öğlen saat 12.00 sıralarında köye geti rildi. Köy Muhtarı Ali Afacan, ”Köy halkı olarak çok üzgünüz. Sürücünün ehliyetinin de daha önceden alındığını duyduk. Sağlık haberlerini beklerken, cenazeleri geldi” dedi.
DRAM ÜZERİNE
DRAM!
Babası ile aynı trafik kazasında yaşamını yitiren Rahime Korkmaz'ın hem kalp hastası eşine, hem de şeker hastalığından dolayı gözleri görmeyen yatalak kayınvalidesine baktığı öğrenildi. Kayınvalisedi'ne 9 yıldır el-ayak ve göz olan genç gelinin ölümü köyü yasa boğdu. Kayınvalide Fevziye Korkmaz göz yaşlarına boğulurken, son bir kez olsun gelinin boynuna sarılıp, öpüp koklamak istedi. Ancak aşırı sıcak nedeniyle tabutun açılmasına zin verilmedi. Baba kızın cenazesi omuzlara alınarak köy meydanına getirldi. Hem eşini, hem de kızını kaybeden Gülten Kaya ise ayakta durmakta zorluk çekiyordu. Köylü bayanlar, ”Acımız çok büyük. Rahime gelin eşine ve kayınvalidesine bakı yordu. Hem köylümüzü, hem komşumuzu kaybettik” diyerek ağıtlar yaktılar. Baba-kızın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında göz yaşları arasında toprağa verildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Genel Haberleri