Camiye halı desteği

Yıldırım düşen camiye, deve güreşlerinden halı desteği

Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Söke İlçesi’ne bağlı Güllübahçe beldesindeki Merkez Camiine geçen cuma akşamı yıldırım düşmüş ve elektrik panosuna isabet eden yıldırım sonucu caminin tüm elektrik aksamı yanmıştı.
Cami İmamı Zeki Güngördü elektrik aksamının yanı sıra cami içerisinde çıkan yangın neticesinde büyük hasar meydana geldiğini söyleyerek, hayırseverleri yardıma çağırmıştı. Söke Deveciler Derneği 2. başkanı Sebahattin Candal sahibi olduğu Deliyürek ve Polat Alemdar isimli güreşçi Develerinin arenalarda kazandığı halıları camilere ve yeni evlenecek dar gelirli çiftlere hediye ediyordu. Güllübahçe Camii’ndeki meydana gelen hasarı öğrendiğini söyleyen Candal, bu hafta elde ettiği 1 halıyı Güllübahçe camiine hediye edeceğini söyledi. Candal, “Camide çıkan yangını üzülerek öğrendim. Bugün bu halıyı camiye bağışlamak istiyorum. Önümüzdeki güreşlerden elde edilecek halıları da aynı camiye bağışlayacağım” dedi.
Candal’ın gönderdiği halıyı memnuniyetle kabul eden Cami İmamı Zeki Güngürdü, “Hakikaten hasar büyük. İçerideki elektrik aksamı yandığı için hoparlörlerde zarar gürdü. Belediyemizin yardımıyla bu sorunumuzu aşmaya çalışıyoruz. Caminin üst katı büyük zarar gördüğü için ibadete kapattık. Kurman bayramına kadar camimizi tekrar ibadete açmak istiyoruz. Bunun için hayırseverlerimizin de desteğini bekliyoruz” dedi. Güngördü halıyı bağışlayan Sebahattin Candal’a da teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri