Festival etkinlikleri başladı

Söke’de festival coşkusu yaşanıyor. Söke’nin CHP’li Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi’nin 2004 mahalli genel seçimlerinde göreve gelmesiyle birlikte kapsamlı bir hale getirilen Kurtuluş Etkinlikleri, Pamuk Festivaliyle coşkuya dönü

Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
Bu yıl 5.si düzenlenen Söke Pamuk Festivali ve Kurtuluş etkinlikleri 30 Ağustos Cumartesi günü saat 18..00’de başladı. Festivalin açılış töreni Belediye önünde gerçekleşirken, katılımda oldukça yoğundu. Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekemekçi, Belediye Başkan yardımcıları Hatice Sarınç, Enver Helvacı, Güllübahçe Belediye Başkanı Yılmaz Salbaş, CHP’li Aydın İl Genel Meclis Üyesi Kazım Er, CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, Söke İlçe Başkanı Sevim Şahin, ilçe dışından davetliler ve Söke halkı katıldı. Söke Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ve ardından Makedonya Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ilgiyle izlendi. Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu ve Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ÖSS’de başarılı olan Sökeli gençlere bilgisayar ve çeşitli hediyeler verdiler. Klasik müzik dinletisiyle devam eden etkinlikler Atatürk Fotoğrafları Sergisi’nin gezilmesiyle son buldu. 8 gün sürecek etkinlikleri Söke’nin 8 mahallesine yaydıklarını söyleyen Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, “Etkinliklerimizin bu yıl 5.sini düzenliyoruz. Biz göreve geldiğimizde sadece 6 Eylül Kurtuluş Günü etkinlikleri düzenleniyordu. Biz göreve geldiğimizde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını, Söke’nin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü etkinlikleriyle birleştirdik ve 8 güne çıkardık. 8 gün boyunca da ilçemizin her mahallesinde bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Ege’nin incisi Söke’miz böyle etkinliklere hasretti. Çünkü ilçemizde son yıllarda bu tür sosyal ve kültürel etkinlikler azalmıştı. Biz de bu ihtiyaçtan yola çıkarak Söke ile özdeş olan pamuğumuzu da adını ön plana çıkararak, ‘Pamuk Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri’ adı altında kapsamlı bir etkinliğe imza attık” dedi.
Daha önceki yıllarda kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde sünnet şöleni gerçekleştirilirken, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi kendileri döneminde sünnet törenlerine gerek duyulmadığına da açıklık getirirken, “Devletimiz artık dar gelirli vatandaşlarımızın çocuklarını hastanelerde ücretsiz olarak sünnet ettirilmesini sağlıyor. Ayrıca bu tür etkinliklerde toplu sünnetlerde pek sağlıklı olmuyor. Biz de bu düşünceyle sünnet şölenlerine gerek duymadık” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri