Germencik’te tülüler kapıştı

Çilingir sofralarının vazgeçilmez olduğu güreşlere ilgi de oldukça yoğundu

Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Aydın"da 2008 yılının ilk deve güreşi 1 hafta rötarlı başladı. Yeni yılın ilk güreşlerine İncirliova İlçesi ev sahipliği yapacaktı. Fakat İncirliova"nın genç Belediye Başkanı Yahya Ümit Orbay"ın vefatı nedeniyle güreşler iptal edildi. Aydınlı oeve güreşi severler de 1 hafta rötarlı olarak Germencik İlçesi"nde düzenlenen güreşlere akın etti.
Bu yıl 60."sı gerçekleşen güreşlere ilgi oldukça yoğundu. Germencik güreşleri 2 yıl önce Alangüllü bölgesinde oluşturulan doğal tribünlü alanda gerçekleşti. İddialı güreşleri büyük keyifle izleyen güreş müdavimleri, bir yandan da deve güreşlerinin olmazsa olmazlarından çilingir sofralarını da kurmayı unutmadılar. Güreşleri Germencik Belediye Başkanı Ali Şanlı, Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, Hıdırbeyili Belediye Başkanı Aydın Altın, Mursallı BBelediye Başkanı Cumhur Çatık ve 15 bin civarında güreş sever izledi. Deve güreşlerine son yıllarda erkeklerin yanı sıra bayanlarında yoğun ilgi gösterdikleri gözlerden kaçmadı Germencik Belediye Başkanı Ali Şanlı,”Kayıtlara geçen güreşlerin sayısının 60 olmasına rağmen mübadele yılların öncesinde de Germencikte deve güreşlerinin sürekli yapıldığını söyledi. Nasıl Kırkpınar yağlı pehlivan güreşlerinin arenası Edirne ise, deve güreşlerinin Kırkpınar"ıda Germencik"tir. Misafirlerimizin keyifle güreş izlemeleri için 2 yıl önce bu alanı düzenledik. Teraslanmış doğal ortamda vatandaşlarımız güreş keyfini çıkarıyorlar” dedi.
Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 120 namlı devenin kıyasıya mücadele ettiği güreşlerde kimi develer güreşmek yerine alandan kaçmayı tercih edince, tel örgülerin ardında güreş izleyen vatandaşlar ezilme tehlikesi atlattılar. Tel örgüleri de aşan deve bir anda yere yığılınca bazı vatandaşlar ezilmekten son anda kurtuldular.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri