GÜRSEL TEKİN GÖKÇEK İÇİN SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI

Tekin, "İlk kez bir hükümet kendi belediye başkanının yolsuzluklarını kamuoyuyla paylaşmıştır. Ankara'nın parsel parsel satıldığnı itiraf etmiştir." dedi.

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç arasındaki tartışma sonrası gözler bugün Çankaya'da Davutoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sonrası Bülent Arınç'ın yapacağı açıklamalara kilitlenmişti. Arınç, kendisine istifa çağrısı yapan Melih Gökçek'i ağır mı ağır eleştirdi. Gökçek, bu akşam CNNTürk'te yayınlanacak Tarafsız Bölge programına katılmama kararı aldı. Arınç'a soru cevap kısmında Melih Gökçek'in hakkındaki paralel iddiaları ve istifa çağrısı soruldu.
MELİH GÖKÇEK'E AĞIR SÖZLER
Arınç sesinin dozunu artırmadan, Melih Gökçek hakkında çok sert açıklamalar yaptı. Arınç konuşmasında en sert tepkiyi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e gösterdi. Arınç kendisini istifaya davet eden Gökçek'e içinde 'Hayasız, haysiyetsiz, terbiyesiz, kucağa oturdu, oğlunun adaylığını garantilemek istiyor' ifadeleri geçen sözlerle sert çıktı.
GÖKÇEK HAKKINDA SAVCILARI GÖREVE DAVET EDİYORUM
Arınç'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki sert sözlerine CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "İlk kez bir hükümet kendi belediye başkanının yolsuzluklarını kamuoyuyla paylaşmıştır. Ankara'nın parsel parsel satıldığnı itiraf etmiştir." dedi.
Tekin şöyle konuştu; "Sayın Davutoğlu umarım bunu ihbar kabul edecektir. Savcılar ihbar kabul edecektir. Bir soruşturmaya tabi tutulması gerekir. Ana muhaleet olarak da biz Ankara'nın nasıl talan edildiğini sürekli söyledik. Şimdi hükümetin bir bakanı, hükümet sözcüsü bunu söylüyor. Hatta Sayın Arınç açıklamaları sırasında, 'Bir kısım bakan arkadaşlarımız bununla muhattap olma dedi' diyor. Yani bu aynı zamanda Sayın Davutoğlu'nun, tüm hükümetin sözleridir. Sayın Arınç hükümet  sözcüsü olarak konuşuyor. Biz ana muhalefet olarak bu açıklamanın takipçisi olacağız".
ŞOK AÇIKLAMALAR ÜZERİNE SOKAKTAKİ VATANDAŞ, "GEREĞİ YAPILSIN" DİYOR
Başbakan Yardımcısı Arınç'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’e yönelik sözleri sokakta da yankı buldu. Sokaktaki vatandaş; “Çatlaklar, patlaklar sonunda başladı. Kirli çamaşırlar ortaya dökülüyor, pis kokular yayılmaya başladı artık. Bu AK Parti için kaçınılmaz bir son” diye konuştu.
DELİKANLI GÖKÇEK NERDESİN HANİ?
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu akşam CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılmaktan vazgeçti. Melih Gökçek'in, bu akşam canlı yayınlanacak Tarafsız Bölge programına katılacağı duyurulmuştu. Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı sert açıklamaların ardından Melih Gökçek'in programa katılmaktan vazgeçtiği öğrenildi. Bu gelişme, "Gökçek arkasına bakmadan kaçtı. Programa çıkmaya ne yüreği yetti ne de cesareti var. Delikanlı Gökçek neredesin hani?" şeklinde eleştirilere neden oldu?
SOSYAL MEDYA GÖKÇEK'İ PAÇAVRAYA ÇEVİRDİ
Bülent Arınç'ın, Melih Gökçek'e yönelik, sert eleştirileri, sosyal medyada günün konusu oldu. 
İşte sosyal medyada Bülent Arınç'ın sözlerine yönelik yorumlar...
Rustem Batum ‪@RustemBatum‬
Arınç ”:Benim akçeli işlerde adım geçmez,ben namuslu bir insanım” diyerek partide başkalarının  yaptığı  yolsuzlukları kabul etmiş oldu.
TARIK TOROS ‪@TarikToros‬
Şu konuşma, hükümet sözcüsününki.. savcıları re'sen harekete geçirir, seçim güvenliği dahil..
Emin Çapa ‪@EminCapa‬
Arınç, "AKP'ye zarar vermemek için seçimden önce Gökçek'in dosyalarını açıklamam" diyor ama, AK Parti'nin ak olmadığını gayet net açıkladı.
Metin Uca ‪@MetinUca‬
Sn Arınç'ın sözlerini dikkatle okuyanlar bugünü ÖZ AKP'nin kuruluş günü olarak da not edebilir mi
Murat ide ‪@Murat_ide‬
Şimdi merakım şu; Bülent ARINÇ'ın iddialarının ardından NAMUSLU BİR SAVCI Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni mercek altına alır mı?
Selami İnce ‪@selamiince‬
Gökçek tam da Arınç'ın özgül ağırlığına uygun hafiflikte. :)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri