HAYRETTİN DURAN VE HAŞMET ZİYARETİ...

DURMUŞ TUNA

HAYRETTİN DURAN İSMİNDEN ÇOK RAHATSIZ!!!
Hayrettin Duran ismi Haşmet'e ne hatırlatıyor dersiniz? :-))
(31-08-2015 tarihli messenger yazışması olup, Hayrettin Duran'ı hatırlatmam sonrasında beni engellemişti.)


Hayrettin Duran ile Haşmet Aysan arasında ne yaşandı? Aysan bu ismi duyunca neden kimyası bozuluyor? Beni neden engelleme gereği duydu? Aysan Bakan danışmanıyken, dönemin İçişleri Bakanı İsmet Sezgin tarafından neden görevine son verildi? 
Sorular uzayıp gidiyor ama bunun cevabını bir türlü alamıyoruz!
Hayrettin Duran İzmir’in Bornova ilçesinde hayırseverliği ile bilinen bir vatandaş. İsmet Sezgin’in adına da ilköğretim okulu yaptırmış bir hayırsever. Anlayacağınız, İsmet Sezgin’in çok iyi bir dostu.
Haşmet Aysan’ın canı bir gün bu hayırsever işadamını ziyaret etmek istemiş. Ne olduysa o ziyaretten sonra olmuş!
İşte o ziyarette yaşananlar nedir?
Ne yaşandı da İsmet Sezgin Haşmet’i danışmanlık görevinden azletti!
Bu ziyaretin yansımaları Söke’ye kadar gelmişti. Allah rahmet eylesin; Kemal koyuncuoğlu ağabeyimiz de bu ziyaret nedeniyle Haşmet’e çok büyük tepki göstermiş hatta Söke'den kovmuştu. Ben o zamanlar çömez bir gazeteciydim. Sık sık Kemal amcanın yanına giderdim. Yaşananları orada kulak misafiri oldum. Duyunca da kulaklarıma inanamadım. Haşmet'in, Hayrettin Duran’a ziyaret sebebini yazmamam konusunda Kemal amcam rica etmişti. 
Ben de ogün bugün yazmadım!
Belki diyorum, kendisi açıklar Haşmet...
İsmini bile duysa hortlak görmüş gibi korktuğu bu hayınsever vatandaşla aralarında ne yaşandı!
Aydın kamuoyu merak ediyor Haşmet!!!
Bürona basın mensuplarının, televizyon kanallarının biri geliyor biri gidiyorken açıkla da herkes bilsin Hayrettin Duran ziyaretinin nedenini!
Korkma Haşmet! Açıkla kovulma sebebini! 

İstersen, bu konu ile ilgili çok sinirlenen Kemal amcanın elinden seni kim kurtardığını da hatırlatayım! Dönemin Aydın İl Emniyet Müdürü Tekin Akın'ı hatırladın değil mi Haşmet?

GÖRÜNTÜ GÜZEL AMA HİJYENİK DEĞİL...

Yemediğim dondurmaya 10 lira ödedim. 
Garsona; tadına bile bakmadığım dondurmayı yiyemeyeceğimi ve alabileceğini söylüyorum, nedeninin sorma gereği bile duymuyor!
Hesap ödediğim kasadaki yetkili özür dilemek yerine yalana başvurdu ve eldiven takıyoruz, diye savundu işletmesini... 
Lokantada çorba söylersiniz, garsonun parmağını çorba tabağının içinde görünce yemezsiniz ya işte bunun gibi birşey yaşadığım. 
Bu duruma siz de benim gibi itiraz edin, kabul etmeyin. En fazla benim gibi yemediğiniz dondurma için 10 lira ödemiş olursunuz. Nasıl olsa ödeyeceksiniz, hiç olmazsa hakkınızı aramış olursunuz.
Hiç sağlıklı bir durum değil. Kuşadası gibi turistik bir şehirde hijyen kurallarına dikkat edilmeyen, görüntüde güzel bir işletme olan KUTES BİR LTD. ŞTİ.'ni kınıyorum. 
Masalarında dondurma siparişi veren müşterilere parmak yalatıyorlar. Müşteriler bu acı gerçeği bilseler nasıl davranırlardı acaba? 
Çok ta pahalı bir işletme! Soda 3,00 TL., Coca Cola 5,00 TL. çayın fiyatını söylemeyeyim artık! Aydoğan Bölük isimli vatandaş sosyal medya hesabımdan yaptığım paylaşıma, “İki Türk kahvesi, bir su 24,00 TL.” diye yazmış...
Buna rağmen bir de parmak yalatmak olacak iş değil!

AKRABAYA AKREP...
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, yola çıktığı kişiler konusunda çok dikkat etmeli. Özelikle alımlar ve yapılacak işlerle ilgili yetkilendirme yaptığı kişiler konusunda kendi parasıymış gibi, gözlerini dört aç malı. Kediye ciğer, kurda kuzu teslim etmemeli. 

Geçmişte kendi akrabasını bile kazıklamış insanlar maddiyatla ilgili konularda söz sahibi olmamalı. Bu gibi kişiler belediyenin kapısından içeri bile sokulmamalı ama kime anlatacaksın!
Şimdi yazdığım, bu bahsi geçen konu bir tadilat işi ile ilgiliydi!
İnşaat firmasından ??? bin liralık iş için ??? bin liralık masraf dekontu almak suretiyle akrabaya akrep sokmasıdır. 
Özellikle de basın mensubu olan arkadaşlar; bu gibi durumları varsa kıraldan fazla kıralcı olmasa iyi olur.
İşin sonunda mahçup olmak ta var!
Anlayana...