Karagöz, “İktidarda olmak AKP’yi yordu”

Karagöz, "Biz çiftçimiz ne üretirse üretsin destekleme almasından yanayız." dedi.

Gerçek Gazetesi / İmdat GÜÇLÜ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Milletvekili adayı avukat Hüseyin Karagöz, dün saat; 10.00 sıraları MHP İlçe Başkanı Bülent Demirbaş, parti yöneticileri ile birlikte Söke 1079 no.lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'ni ardından da 131 nolu Söke Pamuk Tarım Satış Kooperatifi'ni ziyaret ederek, 7 Haziran seçimlerinde kendisine ve partisine destek istedi.
Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Mehmet İz ile kooperatif yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette partisinin seçim programı hakkında bilgiler veren Karagöz, "Biz çiftçimiz ne üretirse üretsin destekleme almasından yanayız. Bugün Türk çiftçisi artan zirai maliyetlerden üretemez hale gelmiştir. Örneğin zeytinyağında 70 kuruş olan destekleme primi 135 kuruş olmalıdır, dane zeytine de destekleme verilmeli, hazine arazilerinde üretim yapan üreticilerimiz de desteklerden faydalanmalıdır. Mazotta, gübrede, zirai ilaçlarda KDV ve ÖTV kaldırılarak, üretim desteklenmelidir. Ancak AKP iktidarı artık yoruldu, çiftçiyi, üreteni düşünemez hale geldi. Yoruldukları için de dengeleri kaçtı. Bunların artık dinlenmeleri lazım. Halkımızın HDP’nin barajı aştığı bir Türkiye’de güçlü bir MHP’ye ihtiyacı var, o nedenle de sizlerin desteğini bekliyoruz” dedi.
Söke Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Mehmet İz de ziyaretleri nedeniyle Karagöz’e ve MHP ekibine teşekkür ederek başarı diledi.
MHP Adayı Hüseyin Karagöz ve beraberindekiler daha sonra Söke 131 nolu Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi yöneticileriyle görüştü. MHP ekibini Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer ile kooperatif yöneticileri karşıladı. Burada da kooperatif yöneticileriyle görüşmelerde bulunan Hüseyin Karagöz, kendisinin de bir çiftçi çocuğu olduğunu, Gölbent nüfusuna kayıtlı olduğunu belirterek, “Ben de çiftçi kökenli olduğumdan tarımda yaşanılan sıkıntıları yakından biliyorum. MHP iktidarında çiftçimiz hak ettiği desteği alacak. Ülkede özellikle mevcut iktidar döneminde Türk tarımı üretemez hale getirildi. Tarımsal faaliyetleriyle kendi kendine yeten, hatta birçok üründe dünyanın tarım ambarı iken dışa bağımlı hale getirildik. Çiftçimiz üretemez hale gelince kooperatiflere de ilgi azaldı. Eskiden Aydın’a 30-35 bin kişi çalışmak amacıyla gelirken, bugün insanlarımız iş için Denizli’ye, Manisa’ya gidiyor. Aydınlı yatırımcılar teşvikler nedeniyle Aydın dışına kaçıyor. Stratejik ürün pamukta yaşananlar ortada. MHP iktidarında çiftçinin başta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdilere ucuz erişimi sağlanacak, mazot 175 kuruş olacaktır. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmayacak, çiftçilerimizin ucuz elektrik kullanmalarını sağlayacağız. Ülkemiz için stratejik öneme sahip buğday, mısır, pamuk, soya, ay-çiçeği, çeltik, fındık, incir, üzüm, kayısı, zeytin, yerfıstığı ve enerji bitkileri gibi ürünlerimiz için özel destekleme programları yapılarak bu ürünlere fiyat garantisi vereceğiz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri