Kerkük


 

      Kan ağlıyor Kerkük, Türk’üm,Türk’üm diye.

      Umut bağlamış İslâm’a, umut içinde Türkiye.

      Hani, ne duruyor aydınlar, insanlığınız nerede?

      Bak, kan ağlıyor Kerkük,kan ağlıyor Turan,

      Dayan Kerkük, bulunur elbet bu yarayı saran. 

      Belki bu dizelerimi uzun yıllar ağlayarak söyleyeceğim.Belki de, Sazımın tellerine söz yapıp yanık yanık okuyacağım.Yıllarca üzerinde titrediğimiz,üzerine bir çok türküler yaktığımız KERKÜK, maalesef,  tutamadığımız bir kuş olma esrarına bürünmeye başladı. Bundan on yıl önce, ağabey ve ablaların uğrak yeri haline gelen, mösyölerince korunanlar, rahatça konuşmaya başladılar.Hem de yıllarca ekmek  yedikleri,korundukları, askerde iken tahinini yedikleri Türkiye Cumhuriyetine karşı. Besledik kargaları.Gözümüzü sakınmamız lazım.

      Önce Talabani ve Barzani, Kerkük konusunda söyleyeceklerini söylediler.Bunun üzerine birçok yazar,bende dahil köşelerimizde bu konuları ele alarak gerekli cevapların verilmesi gerektiğini yazmıştık.Sonuç ta ABD’nin gönlü olsun diye, “GÖRÜŞEBİLİRİZ” mesajı verildi.Ardından “Kerkük elden giderse,Diyarbakır’da elden gider” diyen Irak Türkmen Cephesi'nin Ankara Temsilcisi Ahmet Muratlı eleştirildi.Bu eleştirilere kıs kıs gülen başta DTP yöneticileri ve PKK sempatizanları artarda demeçlerini patlattılar.Kimisi “Kerkük’e müdahaleye karşıyız”,kimisi “Kerkük’e müdahale olursa sessiz kalmayız”,kimisi de     'Kerkük'e yapılan saldırıları Diyarbakır'a yapılmış sayarız' dedi.Sonucunda bıçak kemiğe dayandı ve DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu dün tutuklandı.Şimdi yargılaması başlayacak.Tabi kanunlarda değişiklik yapılmazsa.

       Merak ettiğim önemli konu, daha düne kadar ABD ve çevresine şirin görünmek için 301.madde kaldırılsın diye nara atan çok bilmişler (Türk Milliyetciliği düşmanları) Kürt milliyetciliği için ne diyecekler acaba?

      Bizim aydınlarımızın yüzde atmışı ,barış havarisi kesilmişçesine,toplantılar yapıp,  bildiriler yazıp,Türkiye Cumhuriyetini, sanki Türkiye’de Kürt sorunu varmış gibi,Kürt’lere karşı barış yapmaya çağırıyorlar.

      Biz de düşünmeden,Türkiye’deki DTP oylarının %6.30 olduğunu bildiğimiz halde,DTP meclise girebilsin, seçim barajları insin diye yazılar yazıyoruz.Artık zor yazarız.

       Akıllanmadık. Dış kargaları beslediğimiz yetmiyormuş gibi,şimdi de iç kargalara bolca yem atıyoruz.

       Sayın Dışişleri Bakanımız Kuzey Irak’ta Barzani ve Talabani ile beraber savaştığımızı, Şimdi onlarla görüşmenin de hiçbir sakıncasının olmadığını söylüyor.Ben de şimdi soruyorum.Kuzey Irak Operasyonlarında ne kadar başarılı olabildik? Olduysak PKK’nın Kuzey Irak’ta işi ne? Neden hala orada yuvalanmışlar? Bunları kimler koruyor?

       Yıllarca Kuzey Irak Kürt gurupları ile iç içe yaşayan PKK (Öcalan),orada her konuda ortak çalışıyorlardı.Şimdi de ortak çalışıyorlar.Kuzey Irak’ta yapılan açıklamanın aynısı veya benzeri, aynı gün İmranlı’dan yapılabiliyor. Onun için şu anda konuşanları iyi değerlendirmek gerekiyor.Çünkü onlar sözde Kuzey Irak’ta kurulan Kürt Hükümetinin ağzıyla konuşuyorlar. Konuşturuluyorlar.Bizim  daha çok konuşana değil,konuşturana bakmamız lazım. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

      Irak Türkmen Cephesi Ankara Temsilcisi Ahmet Muratlı Çok doğru söylüyor. Kerkük Güney Anadolu’nun dolayısı ile Diyarbakır’ın emniyet sibobudur.Ahmet Muratlı’nın dediği gibi, “Kerkük elden giderse,Diyarbakır’da elden gider”.Böyle biline.Örnek mi.İşte örnek. Güney Kıbrıs’ın AB üyeliğine alınmasına ses çıkarmadık. Şimdi de doğu Akdeniz’in petrolleri elimizden uçup gidiyor. Yalan mı?

      DTP ve PKK sempatizanlarının Kerkük konusunu Diyarbakır’a bağlamaları bir mesaj olsa gerek.Büyüyen Türk Ordusu ve Orta Doğuda lider olma pozisyonu, bazılarını korkutuyor ki, çuvalla başlayan kriz,Kerkük demeçleri ile devam ettiriliyor.                                            Kuzey Irak Liderleri, Amerika’dan aldıkları silahlarla PKK’yı desteklemeleri bu yüzden değil mi?