Kuşadası'nda Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlanıyor

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kuşadası’nda törenlerle kutlandı. 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile her yıl 1 Temmuz’da kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kuşadası’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle başlayan kutlamalara Liman Başkanı Yaşar Karabacak, TCSG67 Bot Komutanı Hakan Baştürk, Setur Marina Müdürü Çağlar Altuntaş, AKUT Kuşadası üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Kuşadası Liman Başkanı Yaşar Karabacak törende yaptığı konuşmada "Kuşadası, Türkiye ve dünyanın her yerindeki denizcilerin 89’uncu Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutlarım. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği gibi biz denizciler, denizleri büyük ülkümüz olarak görüyoruz. Her zaman herkesten daha fazla çalışıp denizcilikte lider ülke olmalıyız" dedi.
Tören sırasında su sporcuları çeşitli gösteriler yaparken törenin ardından protokol üyeleri Atatürk Meydanı’nda açılan stantları gezdi. Daha sonra Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Garnizon Komutanı Ferhat Aslan katılımıyla Kuşadası Ege Ports Limanı’na ait Palaemon isimli römorkör ile denize açılarak deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakıldı. Ardından katılımcılar Türk Hava Kurumu Aydın Şubesi tarafından düzenlenen hava gösterisini izledi. Kabotaj Bayramı, Kuşadası Belediyesi Halk Plajı’nda gerçekleşecek çeşitli yarışma ve etkinliklerle sürecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GENEL Haberleri