MUSTAFA SAVAŞ HÂLÂ KENDİNE GELEMEMİŞ

Mustafa Savaş’ı yanlış yönlendiren kişilerin başında milletvekilliği aday listesine giremeyen Mehmet Erdem mi var?

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA
AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Mustafa Savaş'ın Söke'ye yaptığı ziyarette sarfettiği sözler tepki çekti. AK Parti Söke İlçe Binasında, Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer ile birlikte yaptığı açıklamada, Aydın halkının pahalı su kullandığını iddia eden Mustafa Savaş’ın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu hedef alan asılsız ve seviyesiz sözlerine tepki yağdı.
Yaptığımız araştırmada gördük ki; Aydın'da 1 ton su fiyatı 1,60 TL. Bazı illerde de 1 ton su fiyatı şöyle:
Denizli 2,00 TL. Antalya 2,26 TL. Samsun 2,38 TL. Manisa 2,40 TL. Sakarya 2,40 TL. Bursa 2,53 TL. Konya 2,66 TL. Ankara 2,92 TL. Gaziantep 3,04 TL. İstanbul 3,70 TL.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü de bastırdığı broşürlerle Aydın ve diğer illerdeki su fiyatlarını yayınladı ve "Sizce aşağıdaki büyükşehir belediyelerinden hangisinde su fiyatı en ucuzdur?" sorusunu yöneltti.  Aydın'da 1 ton su fiyatı 1,60 TL. iken bir çok ilde halk suyu daha pahalıya kullandığı görüldü. 
AK Parti'nin Aydın'da suyun pahalı olduğu algısını yaratmak istediği belirtilerek, 2015 yılı Ocak ayından itibaren su faturalarına yansıtılan Atık Su Ücretinin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün idari kararı olmadığı kaydedildi. 
Aydın Milletvekili Adayı Mustafa Savaş'ın da; Atık Su Ücretinin Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 27 Ekim 2010 tarih ve 27742 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan alınması zorunlu bir ücret olduğunu bildiği halde faturayı başkalarına ödetmeye çalıştığı görüldü. 
Atık Su Ücreti vatandaşın sırtına AK Parti Hükümeti tarafından yüklendiği halde sorumlusu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüymüş gibi gösterilmeye çalışılması vicdansızlık olarak değerlendirildi. 
Mustafa Savaş'ın yakışıksız benzetmesi ve haksız eleştirilerinin yayınlandığı habere vatandaşların yaptığı haberler de dikkatlerden kaçmadı. Ağır eleştirilere maruz kalan Mustafa Savaş adeta açıklama yaptığına pişman oldu. 
Mustafa Savaş'ın da milletvekili adayı gösterilmeyen Semiha Öyüş ve Mehmet Erdem gibi Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu saldırmayı tercih etmesi, "Gündemde kalmak için tek çarenin Başkan Çerçioğlu'na saldırmak ve hakaret etmek olduğunu gördü. Daha önceki siyasetçiler gibi o da seçmenin dikkatini çekmenin tek yolunun kişiler üzerinden siyaset yapmak olduğunu sanıyor. Bu hastalık onun da siyasi hayatını bitirecek. Başkan Çerçioğlu halkın gözdesi olmuş. İki seçime girdi ikisinde de rakiplerini sildi. Sosyal belediyeciliğin en güzelini yapıyor. İnsan odaklı hizmet halktan destek görüyor. Fakir, fukarayı namerde muhtaç etmiyor. Böyle bir insanı eleştirenlerin akıbeti ortada. Bu üslup Mustafa Bey'in tarzı değil. Anlaşılan birileri yanlış yaptırıyor. Kişiler üzerinden siyaset yapmaya başladı. Bu işte bir bit yeniği var. Siyasi hayatını bitirmek isteyenler oyuna getiriyorlar herhalde. AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer sayın Mustafa Savaş'ı dolmuşa getirmiş olabilir. Sayın Fatih Gürer, Söke'de göreve geldiğinden beri olay eksik olmuyor. Bu şekilde gündemde kalmak istiyor herhalde." şeklinde yorumlandı.
Gazete haberine yapılan yorumlar şöyle (facebook üzerinden yapılan paylaşımlar imlâ hataları düzeltilmeden aynen yayınlanmıştır):
Cemil Eren
Sayin çerçioglu buradaki hizmetlerinde sen su partiye oy verdin diyerek ötekilestirmiyor bunu beyan ettiginiz gibi siz yapiyorsunuz su paralarinin neden bu kadar pahali oldugunu halk cok iyi biliyor atık su paralarini cikardiginiz bi kanunla aldirtmak zorunda biraktiginizi.çercioglu yapar siz camur atarsınız.
Engin Tarık Akalın ·  Üst Düzey Yorumcu · İzmir, Turkey
o saydığın illere ankarayı niye ilave etmediniz,,arkadaş..onuda yazki şaibeli iller sayısı tam olsun..ben sana eskişehiri görmeni tavsiye ederim..yolsuzluğun olmadığı şaibenin hiç karışmadığı tertemiz iierimizden birisidir..
Hamdi Tuna ·  Üst Düzey Yorumcu · Aydın
Büyükşehir Belediyesinin faaliyetleri iktidar partisi tarafından engelleniyor ve halk bunu biliyor. İktidar Partisinin milletvekilleri ve adayları da bunu çözmeye çalışmak yerine " büyükşehir belediyesi zor durumda kalsın da biz buradan oy devşirelim" anlayışı ile belediyeyi eleştiriyor. Oysa şu soruya cevap verseler yeter; "Siz iktidardasınız. Büyükşehir Belediyesinin başarılı olmasından korkuyor musunuz? Engellemelere karşı Aydın'ın ve Aydınlı'nın hakkını savundunuz mu?"
Ibrahim Can · İstanbul Teknik Üniversitesi
2011 genel seçimlerinde akp 224000 oy almışken 2014 yerel seçimlerinde akp 189000 oy almış oyları 35000 azalmış sen mustafa savaş 2011 genel seçimlerinde chp 240000 oy almışken 2014 yerel seçimlerinde chp 285000 oy almış 45000 arttırmış oylarını özlem çerçioğlu sen ne anlatıyorsun mustafa savaş o yüzden seni 4. sıraya koymuşlar sen ancak seçimlerde sponsor olur (bulur) akp'nin aydın kampanyasını ayakkabı kutularıyla yürütürsün ancak
Engin Tarık Akalın ·  Üst Düzey Yorumcu · İzmir, Turkey
Dinime küfreden bari Müslüman olsa..sen önce halkbankasi dosyasını nası icini boşalttığınızı bi anlat??ayrica bi araştır bakalım..!!denizlide,,su ne kadar,,Balıkesir'de,,ne kadar..ben diyeyim aydinda1.80krs ,denizlide2.00tl yalan de hadi'??bos boş konuşup bari yalan solemeyin
Cengiz Toprak ·  Üst Düzey Yorumcu · Kendi işimde patronum'da çalışıyor
Sayın Mustafa Savaş 2014 yerel seçimlerinde sizde Aydın büyükşehir belediyesine adaydınız Sayın ali uzunırmakta adaydı Özlem hanımda adaydı.Ve Aydın halkı tercihini Özlem hanımdan yana yaptı sizleri seçmediler.Sayın Ali uzunırmak yerel seçim kamanyasında devamlı olarak Özlem çerçioğlunu eleştirdi onu karaladı Özlem çerçioğlu hakkında çeşitli ithamlarda iddalarda bulundu her gün ama her gün boyunca böyle devam etti Aydın için hiç bir şley vaad etmeden devamlı Özlem hanıma çattı durdu ve sonuç ortada Ali Uzunırmak Özölem hanımdan fark yedi.Sayın Savaş sizde o yerel seçimde adaydınız vede ders almanız gerekirdi ancak 2015 genel seçimlerindede siz başladınız Özlem hanımı eleştirmeye oysaki siz yerel seçimlerde böyle değildiniz gayet sakin vede düzeyli bir yerel seçim döçnemi geçirmiştiniz her ne kadar Aydınlı sizi seçmesede en azından akıllarda beyefendiliğnizle kalmıştınız.Sayın savaş siz Özlem çerçioğlunu eleştirmekle bir yere varamazsınız çünkü siz İktidar partisine mensup adaysınız siz iktidar olmanın avantajını kullanmalısınız iktidar olararak yapacaklarınızı anlatmalısınız yani Özlem hanımı eleştirmek size puan getirmiyor getirmedi örneği var çünkü.Özlem Çerçioğlunu elşetirerek partinize vede kendinize oy kazandıramazsınız aksine oy kaybettirrisiniz 2011 genel seçimlerinde 3 olan akp milletvekilini dör yapmak için çalışmalısnız eğerki Özlem çerçioğlunu elşetirerek seçim propbagandası yapamaya devam ederseniz hali hazırda 3 olan akp milletvekili sayısını 2 ye düşürürsünüz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri