SÖKELİLER METİN YAVUZ'A AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

Geçtiğimiz dönemlerde de birçok kez vatandaşların tepkisi ile karşı karşıya kalan AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz, yine tepkilerin odağındaki isim oldu. Bugünde Söke Sanayisini ziyaret eden Yavuz, vatandaşların tepkisi ile karşılaştı.

AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz, bir dizi ziyaret için gittiği Söke Sanayisi’nde vatandaşların tepki bombardımanı ile karşılaştı. vatandaşların artan ilaç ve muayene ücretlerinden, çiftçilik ve hayvancılıkta artan maliyetlere kadar birçok konuda Sökeliler açtı ağzını yumdu gözünü


VATANDAŞ “İLAÇ FİYATLARINA ECZACILAR BİLE ŞAŞTI”

Vekile tepki gösteren bir vatandaş, “Her zaman aldığım 3- 5 tane ilacı aldım, 450 TL fiyat farkı çıktı şaşırdım. Eczacı bile şaşırdı. dedi.
Bir başka vatandaş ise, “Ben hayvancılığı bırakıyorum. Et yapıyorum, süt de var ama hayvancılık artık komple zarar.” dedi.


VATANDAŞ “ AKP VALLAHA ÜRETİCİYİ KORUMUYOR”

Bu tepki üzerine Milletvekili Yavuz, “Yemini yapmıyor musun. Yemini yapıyorsan zarar etmezsin.” deyince vatandaş da, “Ben bu işi aile şirketimizle yapıyorum . Zarar ediyorum. Et 115 liraydı, şimdi 90- 95 lira. Tamam da kasaptaki et düşmüyor, aynı fiyat. Girdi maliyetin artıyor, et fiyatı düşüyor. Kasabı engelle o zaman. Bir ben eleştirmiyorum. Ben kendim AKP'liyim. Benden ucuza aldığı eti, kasaptan pahalıya alıyor halka yansımıyor ki. Üreticiyi koruyacaksın. ”dedi.
Vatandaşlar “akp valla hayvancıyı korumuyor kesinlikle. Ben 15 yıldır bu işi yapıyorum böyle bir durum yaşamadım. Dedi.

Vekil Yavuz, bu kez vatandaşı kolaycılığa alışmakla suçladı.
Vatandaş, Yavuz’a, “Ben sabahın 5’inde uyanıyorum. Kolay iş yok. “dedi.
Bu cevap üzerine Yavuz, bunu yem için söylediğini ifade ederek, “Ben yem için diyorum. Eskiden yem nasıl yapılıyordu. “dedi.
Yem yokken meraya saldığını ifade eden vatandaşlar, “ Yem yoktu vatandaş mera ya salıyordu. Mera doldu. Merada yapıyordu.” dedi.
Vatandaşa kolaycılığa kaçma diyen Vekil Yavuz bununla da yetinmeyip bir de sermaye oluşturmasını öğütledi. Yavuz, “Sen nasıl dükkanın için malzeme alıyorsun, sermaye oluşturuyorsun. Hayvancılık için de sermaye oluşturacaksın. Koyacaksın köşeye” dedi.
İkili diyalog halinde geçen konuşmalarda vatandaş Milletvekili Yavuz’a, “Benim sermayem var, sıkıntı yok. Ben bu yıla kadar hayvancılıktan kazandığım parayla hayvanlarıma güzel bakıyordum rahat bakıyordum. Şimdi hayvanlarım açıkta kalıyor.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GENEL Haberleri