ÜRETİCİLERİN ŞEKER PARALARININ ÜSTÜNE YATAN TAHAP’IN ONURSAL BAŞKANI METİN YAVUZ TEKRAR ADAY ADAYI

Arı üreticileri kendilerinden ucuz şeker vaadiyle para toplayan ancak şekerleri vermeyen TAHAP hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Arı üreticileri kendilerinden ucuz şeker vaadiyle para toplayan ancak şekerleri vermeyen TAHAP hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Arı üreticilerinin dolandırıldıklarını belirterek ülke genelinde tepki gösterdikleri Tarım, Hayvancılık ve Arıcılık Platformu (TAHAP)’ın Onursal Başkanı AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri aday adaylığı başvurusunu AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirmiş.
AK Parti’den 2018 seçimlerinde ilk kez milletvekili seçilen Metin Yavuz, 5 yıldır yürüttüğü görevi sürdürmek için yeniden kolları sıvadı ancak Onursal Başkanı olduğu TAHAP nedeniyle başı ağrıyacağa benziyor.

Ucuz şeker vaadiyle dolandırıldıklarını belirten üreticiler, “Ak Parti eliyle dolandırıldık” diyerek, Metin Yavuz’un Onursal Başkanı olduğu TAHAP’ı Cumhurbaşkanına şikayet etmişlerdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel geçtiğimiz günlerde TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek şeker dolandırıcılığına ilişkin değerlendirmeler yapmıştı.

Giresun'da arıcıların AK Parti'yi şikayet ettiklerini söyleyen CHP’li Özel, Onursal Başkanlığını AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un üstlendiği TAHAP ile ilgili şok suçlamalarda bulunmuştu.

"Türkiye'nin dört bir yanında sene başından itibaren para toplamışlar" diyen Özel, ne paranın ne de şekerin arıcılara verilmediğini öne sürmüştü. Giresun'da arıcıların kendilerine TAHAP’ı şikayet ettiklerini aktaran Özel, “Arıcılar geldiler, 'AK Parti eliyle dolandırıldık' dediler. Tarım, Hayvancılık ve Arıcılık Platformu diye bir platform var. Arıcılara, ucuz şeker taahhüttü ile Türkiye'nin dört bir yanında sene başından itibaren para toplamışlar. 81 ilde yapmışlar. Genel başkanları Mustafa Sarıoğlu, Onursal Genel Başkanları AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz. Diyorlar ki şeker fiyatları çok arttı, siz bize paraları verin, biz Cumhurbaşkanımızın yardımı ile gerekli görüşmeleri yaparak, ki yapıyorlar da sonra, size ucuz şeker alacağız, arıcıların ihtiyaç duyduğu şeker bu enflasyondan etkilenmeyecek. Arıcılar bu krizden çıkışın yolunu Metin Yavuz'a güvenerek AKP'nin bir milletvekilinin işin içinde olduğunu görerek işin içine giriyorlar. Şu anda durum şu, şeker nerede, yok, para nerede yok. Paramı ver, para yok; şekerimi ver, şeker yok. Arıcılar, pahalı şeker almamak için yatırdıkları paralarından da oldular ve şimdi arılarına şeker alamıyorlar” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri