17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü kutlanıyor

17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü kutlanıyor

17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü kutlanıyor


Gerçek Gazetesi
17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü nedeniyle bir açıklama yapan Söke Kaymakamı İsmail Demirhan, herkesi bu günde işbirliği içerisinde mücadele etmeye davet etti.
Demirhan, “Doğal kaynakların bilinçsiz ve sorumsuz kullanımı, orman alanlarının azalması ve yanlış sulama gibi birçoğu insana bağlı etkenlerle ortaya çıkan toprak kaybı, çevre sorunlarının önemli boyutunu oluşturmaktadır. Arazinin bozulması; besin kaynaklarının yok olmasına, çölleşmeye, kuraklık, susuzluk, açlık ve yoksulluk gibi tehlikelere neden olurken, ekonomik kayıplan da şiddetlendirmektedir. 
Ülkemizin geleceği yönünden, çölleşme ve kuraklıkla mücadelede tüm vatandaşlarımızın sorumlu yaklaşımı ve desteği büyük önem taşımaktadır. Bireylerin çevre konusunda bilinçli olmaları ve bütün yaşamları boyunca olumlu tüketim alışkanlıklarını kazanmaları ve ağaçlandırma seferberliğine önem vermeleri gerekmektedir. Hayat kaynağımız olan toprağı ve suyu bütün zenginlikleriyle korumak, gelecek nesillere çölleşme endişesi olmayan bir dünya bırakmak hepimizin en önemli sorumluluğudur.
Bu duygu ve düşüncelerle; tüm halkımızı 17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele gününde, temiz, sağlıklı ve daha yaşanılabilir bir dünya için işbirliği yapmaya davet ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.