17/25 ARALIK 2013...

Söke İşadamları Derneği (SİDER), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)'nin Söke'deki sivil toplum kuruluşu ayağıydı. 15 Temmuz kalkışması sonrası terör yapılanması olduğu için Devlet tarafından kapısına kilit vurulmuştur. Yönetim Kurulu Başkanı Şahin İlgi firar etmiş, genel sekreteri ve bazı yöneticileri tutuklanmış, bazıları da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 
Dernekten istifa ettikleri halde tutuklanan SİDER'ciler bile var. Demek ki; bazı durumlarda 17/25 Aralık 2013'te işe yaramıyormuş. 
3 yıl önce ve sadece 9 ay SİDER'de çalışmış sekreter de var. Sekretere, "Bundan böyle yönetim kurulu üyelerine bu program üzerinden mesaj atacaksın!" denilmiştir. Anlaşılan; yönetimde ByLock kullananlar da varmış. 
ByLock'çu yöneticiler; 17/25 Aralık 2013'ü milat kabul edip, değerlendirdiyse hepsi sütten çıkmış ak kaşık mı sayılacaklar?
Geçen gün; Gülen Cemaatini Söke'ye getirdiğine, cemaate sınırsız destek verdiğine, cemaat sayesinde de kazanımlar elde ettiğine inandığım ancak; bu söylemlerimi kabul etmeyen Mehmet Uyguntuzel ile saygı çerçevesinde sohbet ettik. 

“Cemaati Söke’ye ben getirmedim, getirmişlerdi. Sınırsız destek verdiğim ve kazanımlar elde ettiğim doğru değil. Cemaatin bulunduğu hiç bir ülke ile ticari bağım, ihracatım yok.” dedi.

Mehmet Uyguntüzel, 17/25 Aralık 2013'ten önce bu yapıyla bağını kestiğini belirtiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 17/25 Aralık 2013 tarihini milat olarak gösterdiğini hatırlattı ve kendisinin ve oğlu Metin Kaan Uyguntuzel'in bu tarihten 3 ay önce Gülen Cemaatiyle bağını kestiğini hatta sahibi olduğu öğrenci yurdunu boşalttırdığını söyledi. 
Daha çok şey söyledi. 
Metin Kaan Uyguntüzel'in SİDER yönetiminde yer aldığını ama hiç bir zaman Şahin İlgi'nin yardımcısı olmadığını, ByLock kullanmadığı için tutuklanmadığını, itirafçı olmayıp adli kontrol şartıyla serbest kaldığını, pasaportuna el konulduğunu, ifade vermemek için baba-oğul günlerce kaçtıklarının gerçek olmadığını söyledi.
Mehmet Uyguntuzel'in en önemli söylemi, "Farzedelim ki; bu söylediklerimin hiç birisi doğru değil. Madem ki; 17/25 Aralık 2013 tarihi milattı ve bu süreci değerlendirdim ve ayrıldım." şeklinde oldu!
Mehmet Uyguntüzel'in, 17/25 Aralık 2013 söylemini kabul edecek olursak, haklı mı? haklı!... 

Bu durumda kimseyi suçlayamayız!

Herkes 17/25 Aralık 2013 itibariyle bu yapıyla bağımı kestmiş...
Bu saatten sonra da SİDER bağlantılı kimse bulamayız. Çünkü; Rus Büyükelçi Karlov suikastinin tetikçisinin FETÖ/PDY hatta SiDER yani Şahin İlgi bağlantısı olduğu iddiaları nedeniyle ortalık toz duman.  

Mehmet Uyguntüzel'in görüşme sonunda benden bir ricası oldu ve düzeltme niteliğinde yazı yazmamı istedi. Düzeltme yazısı yayınlayacağımı söylemiştim ve bu yazımın nedeni verdiğim sözdür. 

Önceki ve Sonraki Yazılar