HÜSEYİN KAYA’NIN KAÇAK YAPILARI

Kahramanmaraş’ın merkez üssü olduğu 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremden 11 ilimiz zarar görmüştü.

Binlerce insanımız vefat etti, yaralananlar bölgeyi terk etmek zorunda kalanlar detaylı anlatmayacağım. Haberler sosyal medya, basın yoluyla halkımıza anında duyurdu.

AKP iktidarı döneminde, irili ufaklı 8 kez imar affı çıktı. En son 2018 affıyla kaçak çıkılan katlar bile affa uğradı. Ancak; deprem oyu da parayı da dinlemedi, yıktı geçti.

Bu aflarla vatandaştan milyarlarca lira para toplanıp hem kasa dolduruldu, hem de seçimlerde oy alındı. Ancak; affedilen kaçak yapılar çürük mü, sağlam mı? Diye bakan olmadı. Vatandaşın beyanı esas kabul edildi.

Tüm bu tartışmalar sürerken Söke’de Ak Partili Müteahhit, Başkaya Tarım ve İnşaatın sahibi Hüseyin Kaya’nın annesi Günay Kaya’ya ait olan Söke Yenicami Mahallesinde bulunan arazinin üzerindeki yapıların kaçak olduğu, ortaya çıktı.

Haberlerin basında yer almasından sonra Başkaya Tarım, adlı firmadan bir açıklama gelmedi. Ota samana açıklama yapan Hüseyin Kaya, bir kelime etmedi. “Ne kaçağı kardeşim alın işte belgelerimiz budur.” demedi.
“İşte iskan belgemiz”
“İşte imar iznimiz”
“İşte İl Tarım Müdürlüğü ve ilgili kurumların izinleri” Demedi.
Diyemedi! Çünkü Söke Belediyesinden aldığım bilgilere göre yerin imar iskan izinleri bulunmuyor.

Aydın il Tarım Müdürlüğünün soruşturma başlattığını öğrendim. Yakında ilgili belediyelere yazılar yazılır.

Ancak; Söke’de 5 tane Çırçır Fabrikasını her türlü izni olmasına ve yüzlerce kişi çalıştırmasına rağmen açtırmayalar, mühürlerleyenler kaçak yapı için ağzını açmıyor.

Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, çırçır fabrikaları açılmaması için yoğun bir mücadele verdi ancak hemen yanındaki kişinin kaçak yapıları için ses etmemesi düşündürücüdür.

Bir deprem coğrafyasında yer alan ülkemiz tarih boyunca birçok kez yıkıcı depremlerle karşı karşıya kalmıştır.


Ben Ak Partiliyim, yaptım oldu. Ben yaparsam olur mantığı ülkeyi batırdı.

Mimarlar Odası bağır bağırıyor ne diyor?

“Öncelikle inşaat ruhsatı ve sonrasında uygun yapıldığının göstergesi olan iskan izni olmayan yapılar derhal tespit edilip yıkılmalıdır.”

Hüseyin Kaya’nın kaçak yapısının akıbetini ve kaçak yapıların akıbetinin takip edeceğiz ve sizlerle paylaşacağız ancak; ben buradan ilgili kurumlara çağrıda bulunuyorum. Toplumun sağlığını ve can güvenliğini tehlikeye atan kentsel gelişmelere yol açacak, doğa olaylarının afete dönüşümüne ve pek çok insanın hayatını kaybetmesine neden olacak kaçak ve uygunsuz yapı üretiminin önlenmesi için gereken tedbirlerin alınması, izinsiz ve mevzuatlar dışındaki inşai faaliyetlerde bulunanlarla işlemlerin yapılması gerekmektedir.

Hüseyin Kaya bunun bir örneğidir. Hatta; Hüseyin Kaya kara mizah örneğidir. Müteahhitlik yapıyor ancak kendi arazisine yapmış olduğu bina kaçak!

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar