2019 yılında şikayet dilekçesi verilmiş! Devreye hatırlı kişiler girmiş ve şikayet sahibi oyalanmış!

2019 yılında şikayet dilekçesi verilmiş! Devreye hatırlı kişiler girmiş ve şikayet sahibi oyalanmış!

Solmaz İnşaat'ın yaptığı kusurlu inşaat ve verilen usulsüz ruhsat konusu gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Yaptığımız araştırmada, bir vatandaşın Söke Belediyesine 2019 yılının Temmuz ayında şikayet dilekçesi verdiği bilgisine ulaştık. Şikayet sahibine hatanın düzeltileceği konusunda sözler verilmiş ve araya hatırlı kişiler girmiş.

2019 yılının Haziran ayında çektiği fotoğrafları da şikayet dilekçesine ekleyen mahalle sakini sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ersin Solmaz da hatasını düzeltmek istediğini bildirdi. Geçen süreçte olumlu bir gelişme yaşanmayınca, oyalandığımı anladım. Bunun üzerine konuyu CİMER üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na taşıdım. Bütün belediye onun yanındaydı ve hep ara bulmaya çalıştılar. Beni hep oyaladılar, oyaladılar, oyaladılar. Anladım ki; bu belediyeden bana hayır gelmeyecek ve ben de Çevre ve Şehircilik Bakanlığına CİMER üzerinden şikayetçi oldum" dedi.

BAŞKAN TUNCEL 
VATANDAŞIN E-POSTASINA 
CEVAP VERMEMİŞ

Başkan Tuncel'in e-posta hesabını bulduğunu ve geçtiğimiz hafta 15 Mayıs’ta Mail gönderdiğini belirten şikayet dilekçesi sahibi, buna rağmen kendisine dönüş olmadığını söyledi.

27ca29b9-c8be-48f9-a91a-a425ad7ad481.jpg

ekran-resmi-2020-05-21-17.40.38.png

ŞİKAYET DİLEKÇESİNE RAĞMEN
ERSİN SOLMAZ
BAŞKAN VEKİLİ YAPILMIŞ

Anlaşıldığı üzere; 2019 yılının Temmuz ayında şikayet dilekçesi verilmiş. 4 ay sonra da Ersin Solmaz Başkan Levent Tuncel tarafından Başkan Vekili yapılmış. Görev süresi 1 gün ile sınırlı olan Başkan Vekili Ersin Solmaz da usulsüz ruhsatlara imza atmış.
Ersin Solmaz tarafından şikayet sahibine hatayı giderme sözü verilmiş ama aylarca oyalama yoluna gidilmiş. Son olarak hatayı giderme şekli inşaata usulsüz ruhsat vermeye kadar gitmiş.

66d353c8-5612-4edf-8a93-bd15c8a70693.jpg

KAMUOYU MERAK EDİYOR
Şimdi kamuoyu; şikayet dilekçesini veren vatandaş ile Ersin Solmaz’ı anlaştırmak için araya giren hatırlı kişileri merak ediyor. "Bütün belediye onun yanındaydı ve hep ara bulmaya çalıştılar!" dediği kişilerin de kimler olduğu merak ediliyor. Başkan Tuncel’in de vatandaşın e-posta hesabına gönderdiği bilgi edinme yönündeki mesajına neden cevap vermediği merak konusu. Vatandaşa bilgi verme amaçlı olarak dönüş yapılmamış olması kafa karıştırıyor.

KAMUOYU 
RUHSAT SKANDALINDAKİ 
GELİŞMELERİ YORUMLUYOR

Başkan Tuncel istediği kadar sessizliğe bürünsün ama Söke kamuoyu Ruhsat Skandalını çok yakından takip ediyor ve çok güzel yorumluyor. Ersin Solmaz'ın skandala tek başına imza atmadığına inanılıyor. 
2019 yılının Temmuz ayında verilmiş şikayet dilekçesi konuya farklı bir boyut kazandırdı. Evrak kayda işlenen şikayet dilekçesinden de anlaşılacağı üzere Söke Belediyesi'nde mevzuyu bilmeyen yokmuş. Hatırlı kişilerin bile devrede olduğu bir mevzudan, Başkan Tuncel ve Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli’nin habersiz olması çok zayıf ihtimal olarak görülüyor.

YERLİ’NİN İMZASI TUNCEL’E UZANIR 

Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli'nin de usulsüz ruhsat verilen inşaatın şantiye şefi olması ve ruhsatlarda imzasının bulunması istifasının istenmesine neden olmuştu. Siyasi hayatına mâl olabileceğini bildiği halde ruhsatlara imza atan Yerli’nin Tuncel’in yargılanmasına sebep olacağı konuşuluyor. Veli Devrim Yerli skandal ilk patladığı anda mevzudan haberi olmadığını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.