AKKENTLİ SÖKELİ DEVE GÜREŞSEVERLER İLE BİR ARAYA GELDİ

AKKENTLİ SÖKELİ DEVE GÜREŞSEVERLER İLE BİR ARAYA GELDİ

CHP Söke Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Akkentli ziyaretlerine aralıksız devam ediyor. Akkentli, Söke Deve Güreşleri Tertip Komitesi’ni ziyaret ederek, deve güreşi severlerle bir araya geldi.

hbrici-1.jpg

CHP Söke Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Akkentli ziyaretlerine aralıksız devam ediyor. Akkentli, Söke Deve Güreşleri Tertip Komitesi’ni ziyaret ederek, deve güreşi severlerle bir araya geldi. Söke’de en eski kültürlerden beri yaşatılan deve güreşlerine sahip çıkacaklarını belirten Akkentli, Söke’ye geçtiğimiz yıl vefat eden Sebahattin Candal’ın anısını yaşatacakları büyük bir deve güreşi arenası yapacağının sözünü verdi.


CHP Söke Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Akkentli, Öztiryaki Kahvesi’nde Söke Deve Güreşleri Tertip Komitesi ile bir araya geldi. Akkentli’yi Tertip Komitesi Başkanı Salih İçel, Akın Ateş ve deve güreşi severler karşıladı.

hbrici-2.jpg

Söke’de geçmişten günümüze yaşatılan deve güreşi kültürü üzerine sohbet eden Akkentli ve deveciler, bu kültürü aynı şekilde yaşatmak için istek ve taleplerini dile getirdi.

hbrici-3.jpg

AKKENTLİ: “GÜREŞLERİ FESTİVALE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ SÖKE’MİZİ DÜNYAYA TANITACAĞIZ”
CHP Söke Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Akkentli, Söke’de önemli bir kültür lan deve güreşleri için önemli projeleri olduğunu söyledi. Akkentli,” Söke’mizin deve güreşlerinde en önemli 2 duayen ismiyle Salih İçel ve Akın Ateş ile beraberiz kendilerini ziyaret ettik hem onların hem de vatandaşlarımızın yanında deklare etmek isterim. Deve güreşleri Söke’de en eski dönemlerden beri yaşayan bir kültürürümüz bizde buna Söke Belediyesi olarak sahip çıkacağız. Söke’mize büyük bir deve güreşi arenası yapmak için karar aldık. Devecilerimizin gösterdiği bir alanda ya da bizim tespit edeceğimiz bir alanda bu arenayı yapacağız. Söke’mize geçtiğimiz yıl kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan Söke’nin tanınan ismi, Sökespor eski başkanlarından, devecilik camiasının önde gelen isimlerinden değerli büyüğümüz Sebahattin Candal’ın anısının yaşatılacağı büyük bir deve güreşi arenası olacak. Deve güreşlerini bir festival havasında kutlamak istiyoruz. Cumartesi günü keşkek festivalimizi yapacağız keşkekte bölgemizin en önemli yemeklerinden bir tanesi onun festivalini yapacağız akşamına da deve güreşi gecesini yapacağız. Pazar günü de deve güreşimizi gerçekleştireceğiz. Türkiye’mizin en ünlü gurmelerini, ünlü sanatçılarımızı burada ağırlamak istiyoruz. 2 gün boyunca hem Söke’mizin tanıtımı hem de yöremizin en ünlü yemeği olan keşkeğin tanıtımını yapmak istiyoruz ikisi için çok önemli bir festival programı yapmak istiyoruz 2024’ün deve güreşini Söke'de yeni arenamızda yapacağız. Salih Başkanımıza ve deve güreşi severlere bizi ağırladıkları için çok teşekkür ediyoruz”dedi.

hbrici-4.jpg

İÇEL:”BİZ SENİNLE YOLA ÇIKTIK,SEN BİZİ YALNIZ BIRAKMADIN BİZDE SENİ BIRAKMAYIZ”
Söke Deve Güreşleri Tertip Komitesi Başkanı Salih İçel de, uzun bir süredir böyle bir arenanın yapılmasını beklediklerini belirterek, Sebahattin Candal isminin de kendileri için önemli olduğunu ifade etti. İçel, “Başkanım şimdi siz bu konuşmayı yaptınız ya biz o kadar duygulandık ki. Geçtiğimiz yıl Sebahattin Candal anısına bir deve güreşi tertip etmiştik ama şimdi onun adının yaşatıldığı bir arena da bu güreşlerin yapılacak olması bizi çok gururlandırdı. Bunun sözünü vermen bizim için çok önemli. Zaten 3-4 yıldır sen bize destek verdin Güllübahçeliler, Sökeliler şahittir buna hep destek verdin biz seninle yola çıktık deve güreşinde sen bizi yalnız bırakmadın biz de seni yalnız bırakmayız var gücünüzle arkandayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.