AKKENTLİ TELE1’ DE SÖKE İÇİN YAPACAĞI PROJELERİ AÇIKLADI

AKKENTLİ TELE1’ DE SÖKE İÇİN YAPACAĞI PROJELERİ AÇIKLADI

Söke’nin Fatih’i, CHP Söke Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Akkentli, Tele 1 ekranında Nurettin Sönmez ile Seçime Doğru 2024 programının konuğu oldu. Akkentli, Söke’ye yapacağı projeleri anlattı.

Söke’nin Fatih’i, CHP Söke Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Akkentli, Tele 1 ekranında Nurettin Sönmez ile Seçime Doğru 2024 programının konuğu oldu. Akkentli, Söke’ye yapacağı projeleri anlattı.

img-20231221-wa0012.jpg

Sokakta, mahallede, caddede, evlerde her alanda projelerini vatandaşlara anlatan CHP Söke Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Akkentli, bu kez ekranlardan Sökelilere ve tüm Türkiye’ye anlattı.

“SAHADA ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK HALKIMIZIN KARŞISINA ADAY ADAYI OLARAK ÇIKTIK “
Akkentli, Nurettin Sönmez’in sorularına içtenlikle cevap verdi.İlk olarak adaylık sürecini anlatan Akkentli, “Yaklaşık 22 yıldır sahalarda Söke'nin bütün sokaklarındayız, caddelerindeyiz, ovasındayız, köyündeyiz, dağındayız hemşerilerim beni çok iyi tanırlar yüzlerini ve kafalarını nereye çevirseler beni görebilirler, düğünde, dernekte, cenazede, iyi günde kötü günlerinde yanlarında oldum.“

img-20231221-wa0010.jpg

“DEĞERLİ BÜYÜKLERİMİZDEN NE ÖĞRENDİYSEK ONU YAPIYORUZ”

Nurettin Sönmez, 12 yıl önce CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın bugünleri görmüşçesine kendisi ile ilgili olarak söylediği ‘Anlaşılan o ki aydın siyaseti yeni birini daha hazırlıyor’ söyleminin Akkentli için anlamını sordu. Akkentli,” İlk olarak rahatsızlığı nedeni ile kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Söke İlçe Örgütümüzün hazırlamış olduğu bir yemekti o. Birlik beraberlik ve dayanışma yemeği o dönemlerde çok sık yapılıyordu pandemi döneminden sonra çok fazla olmadı bütün örgütümüz bir arada bu yemekler çok faydalı oluyordu bize Bülent Başkanımız da sağ olsun o gün gelmiş böyle bir şey söylemişti onlardan öğrendik onları yapıyoruz. Çok teşekkür ederim onların destekleriyle bugün bu koltuklarda oturuyorsam, bu programa çıkıyorsam en önemlisi Söke halkının karşısına aday adayı olarak çıkıyorsam ismini zikrettiğimiz değerli büyüklerimin benim üzerimde emeği çok büyüktür kendilerine çok teşekkür ederim”dedi.

img-20231221-wa0011.jpg

“EN BÜYÜK MİSYONUM KURUMLAR ARASI TAM BİR UYUM”

Akkentli, seçim dönemlerinde aday adaylarına ve adaylara sorulan neden aday oldunuz, Söke için hayalleriniz hedefleriniz neler sorusuna bütün içtenliği ile cevap verdi. Akkentli, “ Söke için hayallerimiz var hayallerimizi gerçekleştirmek adına aday oldum aynı zamanda Söke’de yaşıyorum, çocukluğum Söke’de geçti, orada doğdum büyüdüm çocuklarımız da orada büyüyecek Söke’mize ne katabiliriz ne yapabiliriz bunun hesabını kitabını yaptık onun için yola çıktık aday olduk.
Koordinatörlük görevi içerisinde de sorunları tespit ettim eksikleri çok iyi biliyorum Söke’nin potansiyellerini biliyorum Söke’nin neler başarabileceğini çok iyi biliyorum ama en önemli projemiz en önemli yola çıkış sebebim kurumlar arası uyum ve özellikle Aydın Büyükşehir Belediyemizle Söke Belediyesi tam bir uyum içerisinde hareket ettirmek.Aydın Büyükşehir Belediyemizle Söke Belediyemizi tam bir uyum içerisinde memleketimize hizmet etme noktasına getirmek benim için en büyük misyonum. Bu noktada bu yapının içerisinden geldiğim için de bunu başarabileceğimi biliyorum Sökeli vatandaşlarımız da bunu benim ne kadar başarabileceğimi çok iyi biliyorlar sokakta sahada gezerken bunun mesajını bana veriyorlar aslında en büyük misyonumuz bu projelerimizde hep beraber elbirliğiyle yapacağımızdan eminim.”

“SÖKE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR”

CHP Söke Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Akkentli, Tele 1 ekranlarından Sökelilere ve tüm Türkiye’ye önemli projelerini bir bir anlattı. Akkentli, “Söke’mizde öncelikle en önemli sorun bir sokak hayvan popülasyonu var bunu ortadan kaldırmamız gerekiyor. Çok büyük bir hayvan barınağı planlıyoruz sadece hayvan barınağı değil hayvan rehabilitasyon merkezi planlıyoruz.
Hayvan rehabilitasyon bakım merkezi otel gibi hayvan oteli gibi planlıyoruz en büyük projemiz bu bunu hemen göreve geldiğimizin ertesi günü bu projemizi yapmaya başlıyoruz. Söke’mize bir oto galericiler sitesi yapmayı planlıyoruz ve bütün galerici esnafımızı şehrin dışına almamız gerekiyor. Kooperatif başkanımızla görüştük bütün galerici esnaflarımızla bir araya geldik hiç kimsenin şehir içerisinde kalmaması konusunda fikir birliğine vardık. Oto galericiler sitemizin hayata geçmesi ise şehir içi trafiği büyük ölçüde rahatlayacak. Esnaflarımızında ticaretini çok daha rahat bir ortamda yapmasını sağlayacağız. İçerisine mescitini yapacağız, noterini koyacağız, sosyal alanlarını, ihtiyaç duydukları tüm hizmet alanlarını hepsini oraya koyacağız. Daha sonra da sivil toplum yerleşkesi yapmayı planlıyoruz bütün sivil toplum örgütlerimizi bir arada toplamak istiyoruz tek bir sekreteryadan onların iletişimini vatandaşla kurmasını istiyoruz birçok yerde örnekleri var işte Söke’mizde hizmet veren STK örgütlerimizi hepsi aynı çatı altında çok önemli hizmetleri beraber belediye ile omuz omuza verebileceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla böyle bir ortamda daha hızlı daha rahat düşünebilirler ekonomik zorluklarından kurtulacaklar başka yüklerden kurtulacaklar belediyeyle beraber uyum içerisinde memleketimize daha iyi fikir üretmenin önünü açıyoruz bu şekilde. Çalışan anne ve babalar için gündüz bakımı ve kreş planlıyoruz her mahallemize çok önemli bizim için bunlar için kendi belediyemizin yerleri var ama yeni yer de yapabiliriz özellikle Söke Organize Sanayi Bölgesi’nin gelmesiyle birlikte çok yoğun bir ailenin çalışan anne baba arttı artık bu şartlarda ekonomide anne baba çalışmak zorunda. Bizlerde gündüz bakımevi kreş planlıyoruz ücretsiz bunu Söke Belediyesi yapacak. Öğretmenlerimizle, eğitici kurslarımızla, anne baba eğitimi, çocuklarımızın yeteneklerine göre ingilizce eğitimine kadar 3-6 yaş arası çocuklarımızı burada gündüz bakım evimizde misafir etmeyi düşünüyoruz.
Kitapevleri planlıyoruz Söke’mizin içerisinde üniversitenin Söke’de çok aktif olmasından dolayı ve öğrencilerimizle yapmış olduğumuz toplantılarda bunu istediler. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi çocuklarımıza özel eğitimli çocuklarımıza otizm merkezi gibi daha değişik merkezler gibi. Onları planlıyoruz onların da aynı şekilde yerlerini planladık programladık. Söke’mizde en önemli istediğimiz projelerimizden birisi bu. Sokakta vatandaşlarımızın özellikle bize söylediği bizden talep ettiği çarşıda pazarda caddede dolaşırken istediği özel bir konu. Bunu da önümüzdeki süreçte Allah izin verirse planlıyoruz. Bizim Söke’mizde daha önce vardı bu bölge mezbahamız. Söke’mizde bölge mezbahası planlıyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyemizin arıtma tesisinin arkasında Söke Belediyemizin çok büyük bir yeri var orada bir bölge mezbahası planlıyoruz, entegre tesis de olabilir bölge mezbahası komple. Orada bunu planlıyoruz üreticilerimizle görüştük, kasap esnafıyla görüştük, kasap esnaflarımızın bağlı olduğu odamızla görüştük hep bu konuyu beraber ortak götürüyoruz onların da fikirlerini aldık orada hem mezbahamızı açmak istiyoruz hem de kurban bayramında vatandaşlarımızın kurban hayrını yerine getirirken sokakta değil de mezbahamızda bu işleri yapacaklar. Hem hijyen, hem de görüntü açısından hem de üreticilerimizin mallarını yerinde değerinde satabilmesi için veya değer kazanabilmesi için şimdi örnek Sökeli bir vatandaş Çavdar Köyü’nden alıp hayvanını kestirmek için Çine’ye veya Kuşadası’na gidiyor mesafe uzak nakliye farkından kurtarıyoruz onu hem de çok düzgün bir bölgede üreticilerimiz, oda başkanlarımız da konuda çok memnun olduğunu dile getirdiler Allah'ın izniyle bu noktada mezbahamızı faaliyete geçireceğiz.”dedi.

Söke’yi 4 dönemdir Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönettiğini ve bu dönemde de iddialı olduklarını gördüklerini belirten Sönmez, son olarak Söke halkının neden CHP’ye ve Akkentli’ye oy vermesi gerektiğini sordu.

img-20231221-wa0013.jpg

“CUMHURİYETE RUH VEREN HALK İLE CUMHURİYET HALK PARTİSİNE VÜCUT VEREN HALK AYNI HALKTIR.”

Akkentli, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkenin kurucu değerlerine önem verdiğinin altını çizerek, bu parti içinde yetişmiş, deyim yerindeyse tozunu yutmuş biri olarak yetki istediğini söyledi. Akkentli, “Cumhuriyet Halk Partisi biliyorsunuz 100 yıllık bir parti. Söke Kuvâ-yi Milliye'nin en hızlı geliştiği yerlerden birisi, Kuvâ-yi Milliye ruhunun çok yüksek olduğu bir yer. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi'ne Cumhuriyet'e ruh veren halk ile Cumhuriyet Halk Partisi'ne vücut veren halk aynıdır Söke halkıdır. Dolayısıyla Söke halkı 4 dönemdir Cumhuriyet Halk Partisi'ni seçiyor, ülkenin kurucu değerlerine önem veriyor bugün de Cumhuriyet Halk Partisi'nin içerisinde yetişmiş, koridorlarında büyümüş deyim yerindeyse tozunu yutmuş bir genç olarak Söke halkından bu konuda destek istiyorum, bu konuda yetki istiyorum. Söke halkının da biraz evvel saymış olduğum projeleri Aydın Büyükşehir Belediyemizle uyum içerisinde bizlerin yapabileceğinin kanaatine vardığını düşünüyorum bu sebeple de Söke halkının önümüzdeki süreçte tekrardan Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarını devam ettireceğini düşünüyorum. İnşallah Allah bunu bize nasip eder Belediye Başkanı olmayı ve Aydın Büyükşehir Belediyemiz ve Söke Belediyesi uyum içerisinde saymış olduğum projeleri Söke halkına armağan ederiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.