AKP BELEDİYELERİ HARAÇ MEZAT SATIYOR

AKP BELEDİYELERİ HARAÇ MEZAT SATIYOR

AKP yönetimindeki belediyelerin haraç mezat yapılan mülk satışlarını görmezden gelen yandaş medya kuruluşları, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne saldırmaya devam ediyorlar.

CHP'li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun halk odaklı hizmetlerini karalamaya çalışan havuz medyası güldürmeye devam ediyor.

Göreve geldikleri 2019 yılından itibaren satmadık mülk bırakmayan iş bilmez AKP'li belediye başkanlarına halk tepki gösteriyor. Geride kalan üç yılda halkın mülklerini haraç mezat satan AKP'li belediye başkanları kalan iki yıllık görev sürelerinde bakalım daha ne gibi satışlara imza atacaklar merak ediliyor.

Haraç mezat satışları hatırlayalım;
Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan eliyle Aralık 2021'de belediye ait 37 taşınmaz satışa çıkarıldı. Taşınmazların satışından yaklaşık 3 milyon 281 bin lira gelir elde etmeyi hedefleyen Başkan Kaplan aksayan çarkı çevirmeyi hedefledi.
AKP'li Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan göreve geldiği 2019 yılından beri belediyeye ait 188 taşınmazı sattı ve bu da işbilmezliğin göstergesi oldu.

AKP'li Karacasu Belediyesi'nde de durum farklı değil. Belediye Başkanı Mehmet Erikmen Ocak 2022'de belediyeye ait 15 bin 751 metrekare araziyi 210 bin liraya haraç mezat sattı. Ekim 2021'de de 6 dükkanı satma kararı aldı.

AKP’li Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş'ın da diğer partili belediye başkanı arkadaşlarından farklı yol izlediği görülüyor. Mayıs 2020'de Bozdoğan Belediye Meclisi’ni olağanüstü toplantıya çağırarak, Bozdoğan halkına ait olan arazileri satmak için harekete geçen Altıntaş çareyi mülk satışında arayanlardan oldu.

AKP'li belediye yönetimleri tarafından değerinin altında yandaşlara satıldığı iddia edilen mülkler konusunda vatandaşa hesap verilmemesi "ben yaptım olducu" AKP zihniyetinin yönetim anlayışı olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.