Altıntaş; "Esnaf Entübe"

Altıntaş; "Esnaf Entübe"

Altıntaş, yeni kısıtlamalar kapsamında iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnafın zor günler geçirdiğini ancak Ak Parti’li siyasilerin esnafların dertlerini görmezden geldiğini belirten açıklama yaptı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Barış Altıntaş, getirilen yeni tedbir ve kısıtlamalar sonrasında iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnafların durumunu dile getirdi.

Tedbir ve kısıtlamalar kapsamında kapatılan iş yerlerinin ekonomik zorluklarla karşı karşıya geldiğini belirten Altıntaş, “Salgına karşı yeni tedbirlerin hayata geçtiği bu günlerde tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da yeni tedbirlerden etkilenen esnafımız yine ne yazık ki ekmek teknelerini kapattı. Yine o işyerlerinde çalışan kardeşlerimiz ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalmaya başladı. Aslında AKP iktidarının ekonomiyi çöküşe sürüklemeye başladığı yıllardan sonra, yeni terminolojiyle ateşler içinde yanan esnafımız en nihayetinde entübe oldu

Altıntaş, Ak Partili siyasilerin esnafın sorunlarını bırakıp Büyükşehir Belediyesini hedef aldıklarını, tek dertlerinin Büyükşehir Belediyesini çalıştırmamak olduğunu vurguladı. Altıntaş, “Evet, tüm Türkiye’de ve Aydın’da artık esnaf entübe. Hal böyleyken Aydın’da AKP’de siyaset yapanlar bunun derdinde mi? Onlar halen kronik Aydın Büyükşehir Belediyesi alerjisi ile yaşadıkları kronik kaşıntılarıyla uğraşıyorlar. Ne yaparsak Büyükşehir’i çalışamaz hale getiririz, nasıl olurda Büyükşehir’i engelleriz. Bütün dert tasa bu” ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecinin iyi şekilde yönetilmediğini ve bu durumun ekonomik yansımalarının altında küçük esnafın kaldığını ifade eden Altıntaş, “Türkiye’nin, Aydın’ın, insanımızın derdi ne? Kapanan iş yerleri, ödenemeyen kredi borçları, Bağ-kur, sigorta primleri… Sizin ekonomi girdabınızda, bir türlü dizginleyemediğiniz pandeminin altında esnaf kaldı, işçi kaldı, memur kaldı, çiftçi kaldı, emekli kaldı. Sizlere hayırlı işler” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.