Aydın Eczacılar Odası atık pil

Aydın Eczacılar Odası atık pil

Aydın Eczacılar Odası atık pil toplama kampanyası başlattı

Gerçek Gazetesi
Aydın"da çeşitli sosyal faaliyetleri ile gündeme gelen Eczacılar Odası Atık Pil Toplama kampanyası başlattı. Oda olarak mesleki sorunların yanında çevreye ve sosyal konulara da duyarlı olduklarını belirten Aydın Eczacılar Odası Başkanı Salih Kozalı, şu anda devam eden atık pil toplama kampanyasına herkesten destek beklediklerini söyledi.
Çöpe atılan bir pilin çevreye bir ton çöpten daha çok zarar verdiğinin bilimsel olarak kanıtlandığını belirten Aydın Eczacılar Odası Başkanı Salih Kozalı, vatandaşların aynı zamanda daha uzun ömürlü, daha ekonomik ve daha çevre dostu olan ve şarj edilebilir pilleri kullanmasını önerdi. Pillerin içeriğinde bulunan cıva, kadmiyum ve kurşun elementleri, kansere, nörolojik bozukluklara, akciğer hastalıklarına, beyin iltihaplanmasına ve kısırlığa yol açtığını belirten Kozalı, bu olumsuzluklardan 0-6 yaş grubu çocukların daha çok etkilendiğini kaydetti.
5 Haziran 2009 Dünya Çevre Günü"nde Çevre ve Orman Bakanlığı, Türk Eczacıları Birliği ve Taşınabilir Pil Üretici ve İthalatçıları Derneği (TAP) yetkilileri arasında imzalanan protokol gereği bütün Türkiye"de Eczacı Odaları vasıtasıyla tüm eczanelerde Atık Pil Toplama kampanyası başlatıldığını ifade eden Aydın Eczacılar Odası Başkanı Salih Kozalı, çevreye duyarlı herkesten bu kampanyaya destek beklediklerini söyledi. Kozalı konuyla ilgili açıklamasında; “Sosyal sorumluluk bilinci ile hazırlanan "En yakın sağlık danışmanınız bir çevre gönüllüsüdür. Daha temiz bir çevre için işbirliğinizi bekliyor temalı kampanya için tüm Aydın halkımızdan yardım talep ediyoruz. Eczanelerde toplanan Atık piller daha sonra TAP yetkilileri tarafından alınıp imha edilecektir. Çevremizi, doğamızı korumak ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakmak amacıyla başlattığımız kampanya için Aydın"ı seven tüm hemşerilerimizin bu konuda duyarlılık göstereceklerine inanıyoruz” dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.