Aydın Ticaret Borsası AB'ye açıldı

Aydın Ticaret Borsası AB'ye açıldı

Yaptığı ilginç çalışmalar ve projeleri ile dikkat çeken Aydın Ticaret Borsası yeni hazırladığı proje ile AB’ye açıldı.

Yaptığı ilginç çalışmalar ve projeleri ile dikkat çeken Aydın Ticaret Borsası yeni hazırladığı proje ile AB’ye açıldı. Avrupa Birliği tarafından da desteklenmeye hak kazanan proje kapsamında Aydın Ticaret Borsası AB’ye üye 4 ülke ile stratejik ortaklık ve iş birliği sözleşmesi imzaladı.
Aydın Ticaret Borsası tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye hak kazanan Erasmus Plus KA2 Stratejik ortaklık projesi kapsamında 5 ülkenin Odaları ve borsaları bünyelerindeki KOBİ’lerin uluslararasılaşma ve dış ticaret kapasitelerini artırma süreçlerine katkıda bulunmak üzere Türkiye’den Aydın valiliği Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, İtalya’da Salerno ve Milano Ticaret Odaları, Fransa’da Lyon Ticaret Odası, Yunanistan’da Atina Ticaret Odası ve İspanya’da Barcelona Ticaret Odası ile 2 yıl süreyle işbirliği gerçekleştirecek.
Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı Konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “5 ülkeden 11 kurumun Stratejik ortaklığıyla gerçekleştirilecek projenin toplam bütçesi 299.000 Euro’dur. Proje kapsamında, kurumlar arası sürdürülebilir network/ağ oluşturularak, proje ortağı ülkelerde faaliyet gösteren KOBİ’lerin proje çıktılarından yararlandırılarak uluslararasılaşma sürecinde başarı hikayeleri oluşturulacaktır. Projede yer alan kuruluşlar Uluslararasılaşma sürecinde uluslararası pazarları belirleme, rekabet şartlarına göre pozisyon alma, iletişim ve organizasyonel stratejilerini geliştirme, girişimcilik fırsatlarını analiz etme konularında AB Uzmanlarınca gerçekleştirilecek olan eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinden faydalanacaklardır” dedi.
Projede tarımsal ürün alanında faaliyet gösteren Aydın Ticaret Borsası üyesi 20 KOBİ, İtalya Salerno Ticaret Borsası üyesi 30 KOBİ, Fransa’da Lyon Ticaret Odası üyesi 20 KOBİ, Yunanistan’da Atina Ticaret Odası üyesi 20 KOBİ ve İspanya’da Barcelona Ticaret Odası üyesi 20 KOBİ olmak üzere toplamda 100 KOBİ dış ticaret kapasitelerini artırmak, uluslar arası pazarlar hakkında bilgi sahibi olacak, böylece başta İtalya, İspanya, Yunanistan ve Fransa olmak üzere tüm AB pazarlarında dış ticaret imkanları oluşacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.