AYDIN'DA KONUT FİYATLARINDA YILLIK DEĞER ARTIŞI %59

AYDIN'DA KONUT FİYATLARINDA YILLIK DEĞER ARTIŞI %59

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) ve Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme Ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksa.com işbirliği ile hazırlanan 2021 yılı 3. çeyreğine ilişkin “İkinci El Konut Piyasası Raporu” açıklandı.

2021 yılının 3. çeyreğinde konut satış adedi ve ikinci el konut satış adedi, geçen çeyreğe göre %37 arttı. En fazla konut satışı olan iller içerisinde en fazla stok adedi İstanbul’da bulunurken, yıllık değer artışı en yüksek olan iller ise Aydın, Muğla ve Balıkesir oldu.

 

En fazla değer artışı Aydın, Muğla ve Balıkesir’de

En fazla konut satışı gerçekleşen 50 il içerisinde en fazla değer artışı olan iller sırasıyla Aydın, Muğla ve Balıkesir oldu. Aydın’da konut fiyatlarında yıllık değer atışı %59, ortalama metrekare satış fiyatı 5.156 TL. Muğla’da konut fiyatları son bir yılda %55 artış gösterdi, ortalama metrekare satış fiyatı 9.277 TL. Balıkesir’de ise konut fiyatlarında yıllık değer artışı %45 ve ortalama konut metrekare satış fiyatı 4.067 TL. Türkiye genelinde konut metrekare satış fiyatlarının en yüksek olduğu iller ise sırasıyla Muğla, İstanbul ve Aydın oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.