‘BADEMLER ÇİÇEK AÇACAK’ PROJESİ DEVAM EDİYOR

‘BADEMLER ÇİÇEK AÇACAK’ PROJESİ DEVAM EDİYOR

‘BADEMLER ÇİÇEK AÇACAK’ PROJESİ DEVAM EDİYOR


Gerçek Gazetesi
TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliği, "Aydın"da Bademler Çiçek Açacak Projesi" kapsamında Dereağzı, Kuloğulları, Gödrenli ve Hamzabali köylerinde öğrencilere seminer verdi.
TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliği tarafından başlatılan ve Aydın Valiliği, İlçe Kaymakamlıkları, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ile ADÜ Ziraat Fakültesi"nin katkılarıyla hayata geçirilen “Aydın"da Bademler Çiçek Açacak” projesi kapsamında muhtarlıklara teslim edilen badem fidanlarını, fidan dikim alanlarını ve yapılan çalışmaları görmek, dikim tarihlerini tespit etmek üzere İncirliova"nın Dereağzı merkez Kuloğulları ve Gödrenli ile Yenipazar"ın Hamzabali Köyü Muhtarlarını ziyaret etti.
Fidanları, dikim alanlarını, yapılan çalışmaları yerinde gören Özdemir, muhtarlarla dikim alanlarının ve fidanların korunması için çevresinin tel örgü içine alınması konusunu görüştü. Özdemir, fidan dikilecek çukurlarının hazırlanması ve fidanların sulanma tedbirinin alınmasını konusunda köylü vatandaşlara bilgiler verdi. Hamzabali Ortaokulu Müdürlüğünü ve Yavru TEMA Danışman öğretmenini ziyaret eden Özdemir, öğrencilere “Aydın"da Bademler Çiçek Açacak” projesi kapsamında eğitim verdi. Okul Müdür Yardımcısı, Yavru TEMA Danışman öğretmeni ve bilgisayar öğretmeninin desteğinde 6. ve 7. Sınıf öğrencilerine TEMA Vakfı"nı tanıtan Özdemir, sinevizyon eşliğinde toprak erozyonunu anlattı.
Çevre bilincine sahip yeni nesillerin yetişmesinin önemine değinen TEMA Vakfı İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, “Çevreye duyarlı, toprak, orman ve su varlıklarının canlı hayatı için önemini bilen öğrencilerin yetiştirilmekte olduğunu, koridorlarda, doğayı, toprağı, ormanı ve suyu işleyen panoları görmekten TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliği adına ayrı bir mutluluk duyduk. Doğayı, toprağı tanıyan, toprak, su ve orman varlıklarının önemini bilen bu varlıkları koruyup kollayan, hayatı geleceğe taşıyan öğrenci, öğretmen ve vatandaşlarımıza binlerce teşekkür ederiz” dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.