Başkan Çankır’dan hükümete tepki

Başkan Çankır’dan hükümete tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Ali Çankır, yaptığı yazılı açıklamayla hükümeti maske dağıtımı ve ekonomi üzerinden eleştirdi.

Başkan Çankır, “Saray hükümeti pandemi salgınına halka destek amaçlı 200 milyar TL 'lik destek paketi açıkladı. Bu paketin 150 milyar TL' sini, halka kredi, faizli geri dönüşlü borç olarak verdi. 200 milyar TL' den sadece 4.4 Milyar TL' sını halka karşılıksız dağıttıklarını iddaa ediyorlar.Çoğu insan ise bu destek faydalanamadıklarını belirtmekte. Sarayın damadı son açıklamalarında destek paketinin 240 milyar TL' ye çıkartıldığını bunun çarpanlarıyla birlikte 525 milyar TL olduğunu söyledi. Tüik rakamlarına göre ülkemizde 23 milyon 596 bin aile var. Söylenildiği gibi destek paketi var ise bu para aile başına 22 bin 250 TL eder” dedi.

Açıklamasının devamında bazı sorular yönelten Başkan Çankır, “Şimdi soruyorum; Hangi aile 22 bin 250 TL' yi aldı? Yada gerçekten ihtiyaç sahibi olup da 22 bin 250 TL'yi alan var mı? Bu paralar nereye gitti? Yanlıya yandaşa halka verdikleri gibi faizle borç mu verdiler, yoksa borçlarını silip üstüne karşılıksız yardım mı ettiler? Yoksa çoğu vatandaşın kullanmadığı geçiş garantisi verdikleri otoyolları yapan iş adamlarına fırsat bu fırsat deyip ödeme mi yaptılar? CHP'li belediyeler halka hergün bedava maske dağıtırken, bir maskeyi bile dağıtmayı beceremeyen saray hükümeti bu kadar parayı sizce dağıtmayı becerebilir mi?” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.