BAŞKAN DİNÇ, ““GİDİYORLARSA GİTSİNLER” DENİLEN HEKİMLERİMİZ ARTIK GİDEMİYORLAR BİLE.”

BAŞKAN DİNÇ, ““GİDİYORLARSA GİTSİNLER” DENİLEN HEKİMLERİMİZ ARTIK GİDEMİYORLAR BİLE.”

CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç yazılı bir basın açıklaması yaptı. Başkan Dinç açıklamasında, "Suriyeliler, düzensiz göçmenler Türkiye’ye bizim evlatlarımız ülke dışına" dedi.

CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç'in yazılı basın açıklaması şöyle:

“Gidiyorlarsa gitsinler” denilen hekimlerimiz artık gidemiyorlar bile. Çünkü baya baya katlediliyorlar. AKP hükümetinin pandemi döneminde 2 maskeyi dağıtamadığı günlerden bugünlere ortaya çıkan tablo tam olarak bu.

Ne yazık ki hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız saldırıya, hakaretlere uğruyor ve nihayetinde katlediliyorlar.

Geçtiğimiz gün ülkemizin güzide üniversitelerinin birisinde tıp fakültesi mezuniyet töreninde konuşan genç doktorumuzun “bilime önem verin” demesine bile tahammül edilmiyor artık.

Konuşması yarıda kesilmeye çalışılıyor. Yetişmiş hekimlerimiz artık gidiyorlar, gitmek zorunda kalıyorlar.

Türk Tabipler birliği 2022’nin ilk altı ayında 1171 hekimimizi yurtdışına gitmek için girişimde bulunduğunu açıklıyor. 1171 yetişmiş hekim artık çalışma koşullarından da gördükleri şiddet ve hakaretten de, AKP’nin hekimlerimizi değersizleştirme politikalarından da bıkmış ve uzaklaşmaya çalışıyor. Ne kadar acı bir tablo değil mi… Diğer uzmanlık alanlarında durum farklı mı sanki? Çocuklarımız, gençlerimiz, yetişmiş beyinlerimiz, beşeri sermayemiz ne yazık ki ülkemizi terk ediyor ya da terk etmeyi planlıyor. İşte AKP’nin yarattığı Türkiye tablosu bu. Suriyeliler, düzensiz göçmenler Türkiye’ye bizim evlatlarımız ülke dışına.

Gurur duy ey AKP, gurur duy Mustafa Savaş, gurur duy Ömer Özmen… Her şeyi çok biliyorsunuz ya, çıkın evlatlarımızı göndermemek adına nasıl bir fikriniz var onu söyleyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.