Bir zamanlar tonla alınıp satılırdı şimdi tane ile…

Bir zamanlar tonla alınıp satılırdı şimdi tane ile…

Bir zamanlar tonla alınıp satılırdı şimdi tane ile…

Aydın’da kısa süre öncesine kadar normal bir sebze olarak üretilip mutfaklardan sofralara gelerek tüketilen enginarın yıllar sonra anlaşılan faydası değerini de artırdı.
Eskiden römorklarla taşınıp sallama ya da ton fiyatı ile satılan enginarın birçok derde deva olduğu anlaşılınca tane ile satılmaya başlandı. Alıcı da satıcı da bir römork enginarı sayarak hesap yapıyor. Durumdan alıcı da satıcı da şikayetçi olmazken üretici enginar başı saymaktan değil fiyatların düşmesinden şikayetçi…
Aydın Efeler ilçesinde bolca üretimi yapılan enginarlar özellikle karaciğer rahatsızlığı ve kondisyon düşüklüğü olanlar için ilaç niyetine tüketilmeye başlayınca yurdun dört bir yanına gönderilmeye başlandı. İstanbul’dan Antalya’ya kadar pek çok ilde tane ile satılan enginarın bu yıl belenen fiyatı etmediğini belirten üreticilerden Mehmet Gaser, “Geçen yıl tanesi 1.5, 2 TL’den satıldı. Bu yıl nedense 70 kuruşa düştü. Her şeye rağmen şükrediyoruz ama fiyatların düşmesi enginar üreticisini üzdü. Bu kadar sağlıklı ve değerli bir ürün daha iyi para etmeli” diyerek enginarın karaciğerden safraya, böbreklerden idrar yollarına kadar pek çok rahatsızlığa iyi geldiğini buna karşın da hiçbir yan etkisi ve zararı olmaması nedeniyle herkesin tercih ettiği faydalı bir yiyecek olduğunu belirtti. Özelikle sağlığına düşkün kişilerce enginarın daha çok tüketildiğini kaydeden Mehmet Gaser, fiyatı yaklaşık yüzde 60 oranında düşse de enginarın hem yiyeni hem de üreteni güldürdüğünü söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.