BU NASIL MİLLETVEKİLİ?

BU NASIL MİLLETVEKİLİ?

AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un vukuatları bitmek bilmiyor.

Gerçek Gazetesi/ Durmuş Tuna
Devlete olan SGK Prim ve Vergi borçlarını ödememek için hile yapan Metin Yavuz'un baba yadigarı Yavuz Kuyumculuk ismini ÖzYavuz Kuyumculuk yaparak borçlarından kurtulma taktiği "pes" dedirtmişti.

İCRA DOSYALARI VAR
ÖzYavuz Kuyumculuk firmasını güvendiği çalışanın üzerine yapan Vekil Yavuz böylece SGK Prim ve Vergi borçlarını ödemekten kurtulmuştu. İstanbul ve İzmir'de icra dosyaları bulunan Vekil Yavuz şirket ismi ile şirket sahibi değişikliği yaparak milyonlarca lira borcundan dolayı alacaklıların kuyumcu dükkanına gelmesinin önüne geçti. İstanbul 5'inci İcra Müdürlüğünden 2021 yılında açılmış 1 Milyon 123 Bin TL. ve İzmir 18'inci İcra Müdürlüğünden açılmış 84 Bin 823 TL. + 65 Bin TL. = 149 Bin 823 TL.TOPLAMDA 1 Milyon 272 Bin 823 TL. icra dosyası var ve alacaklılar ÖzYavuz Kuyumculuk firmasının kapısına dayanamıyor.

KONUTLARI TESLİM ETMİYOR
Söke'ye bağlı Bağarası Mahallesinde konut projesi başkatan Vekil Yavuz beş kişinin konutlarını teslim etmiyor. Projeye dahil olan AKP'li üyeleri mağdur eden Vekil Yavuz evleri teslim etmediği gibi topladığı paraları da iade etmiyor.

OTOMOBİLLERİN SATIŞINI VERMİYOR
Vekil Yavuz'un son vukuatı "yuh artık" dedirtti. Vekil Yavuz sahibi olduğu otomotiv şirketi Mimar Otomotiv üzerinden sattığı otomobillerin satışını vermiyor. Sahibi olduğu Mimar Otomotiv şirketinin iflas nedeniyle faaliyeti durduran Vekil Yavuz iki otomobilin satışını vermiyor. Metin Yavuz milletvekili olduktan hemen sonra 2019 yılında yapılan faaliyet sonladırma işleminin üzerinden üç yıl geçti. Vekil Yavuz iflas edince otomotiv sektöründen çekildi ancak borçlardan kaynaklı icra takipleri nedeniyle iki otomobilin satışı verilemedi. Otomobiller Mimar Otomotiv Şirketi üzerinde görünüyor ve yıllardır sahibine devredilemiyor. Mağdur edilen vatandaş trafik denetimine yakalanırsa Vekil Yavuz'un icra borcu nedeniyle otomollerin bağlanma riski var. Şirket üzerinde icra olması nedeniyle otomobillerin satışı yapılamıyor ve asıl sahibine devredilemiyor.

BU NASIL MİLLETVEKİLİ?
Aydın seçmeni Vekil Yavuz'un vukuatları nedeniyle "bu nasıl milletvekili? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vekil Yavuz'u MKYK'dan boşuna çıkarmamış!" şeklinde görüş belirtiyorlar. 2023 yılında yapılacak genel seçimlerde vukuatları nedeniyle aday gösterilmeyeceği bilinen Vekil Yavuz'un borçlarını ödememek konusunda ısrarcı davranışı siyasi geleceğini sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.