Buharkent içme suyu problemini çözüyor

Buharkent içme suyu problemini çözüyor

BUHARKENT BELEDİYE BAŞKANI FEVZİ UZUN: - "İÇME SUYUNDA YENİ ATILIMLAR YAPTIK"

Gerçek Gazetesi
Geçtiğimiz yaz sezonunda yaşanan kuraklıktan Türkiye'de en fazla etkilenen ilerin başında gelen Aydın'da, her hangi bir kuraklık ihtimaline karşı çözüm arayışları hızlandı. Kuraklığa karşı yeni çalışmaların yapıldığı Aydın'ın Buharkent ilçesi'nde, gelecekte su sıkıntısı yaşamaması için ilçe merkezine 18 kilometre mesafede Ericik Köyü'nden içme suyu temin edildi.
İlçede devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkan Fevzi Uzun yaptığı açıklamada, "İlçemizde çok ciddi bir su sıkıntısı yok. Mevcut içme suyumuzun sertlik derecesi 61 derecede iyi bir kaynak. Gelecekte su sıkıntısı yaşanmaması için ilçemize 18 kilometre uzaklıkta bulunan ve şu anki içme suyundan daha kaliteli olan suyu Ericik Köyü'nde sertlik derecesi 11 olan yeni bir su kaynağı temin ettik. Buna mukabil mevcut su depomuzu da büyüterek, ilçenin en az 10 yıllık su sıkıntısının önüne geçecek bir projeyi başlattık. Bunun için su deposundan ilçe merkezine kadar olan ishale hattına 36 bin YTL harcamada bulunduk. Geçtiğimiz yaz dönemlerinde yaşanan su sıkıntılarının önüne geçebilmek için bu tür çalışmalarımız devam edecektir" dedi.
16 ARALIKTA DEVE GÜRESİ DÜZENLENİYOR-
İlçede devam eden içme ve sulama suyu araştırmaları için yeni kaynaklar oluşturmak için projeler hazırladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Fevzi Uzun, bu kapsamda ilçede 16 Aralık 2007 tarihinde bir deve güreşi organizasyonu gerçekleştirileceğini açıkladı. Güreşlere Ege Bölgesi'nin ünlü güreş develerinde aralarında bulunduğu 200'ü aşkın devenin davet edildiğini kaydeden Uzun, deve güreşinin tüm gelirinin içme suyu yararına kullanılacağını dile getirdi. Uzun, ayrıca tüm güreş severleri içme suyu yararına yapılacak olan güreşlere davet etti.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.