Bülbül'den 'İsrail ile Ticarete Dur De' Eylemine Müdahaleye Tepki"

Bülbül'den 'İsrail ile Ticarete Dur De' Eylemine Müdahaleye Tepki"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, "İsrail ile Ticarete Dur De" eylemi gerçekleştiren vatandaşlara yönelik güvenlik güçlerinin müdahalesine ilişkin bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, "İsrail ile Ticarete Dur De" eylemi gerçekleştiren vatandaşlara yönelik güvenlik güçlerinin müdahalesine ilişkin bir açıklama yaptı. Anayasanın 34. Maddesi ile güvence altına alınan barışçıl toplantı ve gösteri hakkını ve Anayasa'nın 25-26. maddeleri gereğince ifade özgürlüğünü kullanan vatandaşların orantısız güç kullanımı ile karşılaştığını belirtti.

Bülbül, yaptığı açıklamada, "Anayasal haklarını kullanırken fiziksel şiddete ve hukuki dayanaktan uzak eylemlere maruz kalan gençlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddet kültürü ve hukuk bilmezlik maalesef her alanda kendini göstermeye devam ediyor. Bu kötülüğe karşı daha fazla hak, hukuk, demokrasi ve özgürlük mücadelesi vereceğiz" dedi.

Açıklamada, yapılan haksız ve hukuksuz gözaltılara ve orantısız müdahaleye kamuoyu baskısının ardından İçişleri Bakanı Sn.Ali Yerlikaya'nın müdahaleye tepki olarak gözaltına alınanların serbest bırakıldığını ve sorumluluğu bulunan 2 emniyet görevlisinin açığa alındığını duyurduğunu belirtti.

Bülbül, "Bu olay, ifade özgürlüğü ve barışçıl toplanma hakkının, ülkemizde nasıl zorluklarla karşı karşıya kaldığının bir göstergesidir. CHP olarak, vatandaşlarımızın Anayasal haklarının her koşulda savunucusu olmaya devam edeceğiz. Şiddete ve haksız müdahalelere karşı sesimizi yükseltmeye, demokratik hak ve özgürlüklerin korunması için mücadele etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bülbül, sürecin takipçisi olacaklarını ve yaşananların yeniden yaşanmaması için gereken her türlü adımın atılmasını sağlayacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.