Çakırbeyli Köy Pazarı’nda panayır havası yaşanıyor

Çakırbeyli Köy Pazarı’nda panayır havası yaşanıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Koçarlı ilçesinin Çakırbeyli Mahallesi’nde her Pazar günü kurulan organik semt pazarında panayır havası yaşanıyor.

Çakırbeyli Köy Pazarı’nın açılışını gerçekleştiren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu her pazar Çakırbeyli Pazarı’nda bulunuyor. Vatandaşla bir araya gelip, sorunları birebir alıyor ve çözümlüyor. Gezdiği tezgahlarda üreticilerle sohbet eden Başkan Çerçioğlu, ürünleri tek tek inceliyor ve alışveriş yapıyor.


 

Çakırbeyli Pazarı’nda sergi açan vatandaşlar, “Bizlere bu imkanı veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ederiz. Kendi paramızı kendimiz kazanıyoruz. Çocuklarımızı okutuyoruz. Gençlerimize iş imkanı sağlandı. Her hafta bizim yanımızda bizi hiç yalnız bırakmıyor. Allah razı olsun” dedi.


 

Çakırbeyli Muhtarı Mehmet Demir ise: “Büyükşehir olduktan sonra mahallemiz Topuklu Efemiz sayesinde fazlasıyla hizmet aldı. Anda alt yapı çalışmaları var şu anda yüzde 99’u bitmiş durumda bundan sonra üst yapıya geçeceğiz Çakırbeyli de kanalizasyon konusu çok önemli bir sorundu. Topuklu Efemiz sayesinde tüm sorunlarımız teker teker giderildi. Allah razı olsun minnettarız. Başkanımız Mahallemize sık sık geliyor. Kendisi Çakırbeyli’li ve ikametgahının burada olmasından gurur duyuyoruz. Başkanımızın da teşviğiyle ve burada ki küçük pazarımızı yeni projeyle tüm Türkiye’ye tanıttık. Başkanımızdan otobüs istedim mahallemizin kadınlarını üç otobüsle örnek olsun diye Sığacık Beldesi’ne götürdük ve dolaştık. Benim eşimde pazarda köylü artık çok mutlu bu işi bırakmak istemiyor” diye konuştu.


 

“Üreticiden tüketiciye arada kimse yok”

 

Her zaman üreticinin ve esnafın yanında olduklarını belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’da; “Pazarımız uzun süredir açık ve burada gördüğünüz herşey bu civardaki köylerden oluşmaktadır. Burası tamamen köyde yaşayan vatandaşlarımızın emeği ile oluşan bir pazarıdır. Vatandaş kendi bahçesinin önünde yetiştirdiği meyve ve sebzeyi sabah tazecik topluyor ve tezgaha gelen misafirlere sunuyor. Çakırbeyli Pazarı’na getiriyor. Üreticiden tüketiciye arada hiç kimse olmadan satabiliyor. Onun için hem üretici memnun hem tüketici memnun sizin de gördüğünüz gibi burada kadınlarımız kendi el emeğiyle göz nuruyla yapmış oldukları ürünleri vatandaşlara satışa sunuyor ve burada panayır havası yaşanıyor. Tüm vatandaşlarımızı bu güzel pazarımızda bekliyorum.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.