Çevre Bilinci

Çevre Bilinci

Söke Öğretmen Lisesi çevre duyarlılığı gösterdi


Necati MALDAR
Gerçek Gazetesi
Söke Anadolu Öğretmen Lisesi"nden örnek çevrecilik girişimi. Söke Belediyesinin katı atıkların geri dönüşümü ile ekonomiye kazandırılması yönünde sürdürdüğü çalışmalara Söke Anadolu Öğretmen Lisesi başlatacağı Pilot Mahalle Uygulaması ile destek vermekte.
Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenlerinden Hilal Erdem, Nurcan Erdoğan, Gülay Ada, Senem Tokmak ve Betül Berrak önderliğinde hazırlanan çevre projesi kapsamında Pilot Mahalle seçilen Atatürk Mahallesi"nde önce Alkan Yapı, Ticaret Lisesi"nin bulunduğu Adil Azbazdar Caddesi"nde uygulama yapılacak. Söke Belediyesi ve Tema Vakfı Söke Temsilciliği"nce desteklenen projede atıkların ayrı ayrı toplanılması ve ekonomiye kazandırılması konusunda semt sakinleri bilinçlendirilecek.
Bu projeyi çevreye duyarlı okulun öğrencileri ile gerçekleştirecek olan okul yönetimi ayrıca düzenlenen anket çalışması ile evlere ulaşılarak vatandaşların bilgilendirilmesine çalışacak.
Proje ile ilgili olarak Tema Vakfı Söke Temsilcisi N. Celal Erem ile birlikte Söke Belediyesine başvuran çevreci öğretmenler Belediye Başkan Yardımcısı ve Çevre Komisyon üyesi Hatice Sarınç"tan destek aldılar. Söke Belediyesi"nin çevreye duyarlı bir neslin yetişmesi için ilçedeki tüm okullarda çevre bilinci seminerleri düzenleyerek okullara Söke Belediyesi"nce özel hazırlanan kağıt toplama kutularının yerleştirildiğini söyleyen Söke Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Sarınç, ”Katı atıkların ekonomiye geri kazandırılması için sürdürmekte olduğumuz çalışmalar da mesafe aldığımıza inanıyoruz. Anadolu Öğretmen Lisesi"nin bu yönde başlatacak olduğu projeyi de diğer okullarımızda örnek olması açısından önemsiyor ve Söke Belediyesi olarak destekliyoruz” dedi.
Pilot bölge seçilen Atatürk Mahallesi Adil Azbazdar Caddesi"ne özel çöp bidonları yerleştirilecek, cadde girişine pankartlar asılarak ve çevre sakinlerinin bu konuda ilgisi çekilecek. Ayrıca Okullarda konu ile ilgili çevre eğitimlerine ağırlık verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.