CHP LİDERİNİ BULDU, YA AKP?

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığa seçilmesinin ardından Türkiye'de CHP rüzgarları esmeye başladı. Rüzgarı hissetmek için fazla uzağa gitmeye gerek yok; CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, ”Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığa seçilmesinin ardından, Aydın'da son iki günde 500 kişi partiye kayıt yaptırdı” derken, CHP Söke İlçe Başkanı Sevim Şahin; “Sola sanki yeni bir vitamin enjekte edildi. 'Sosyal Demokratım' diyen herkes birleşti. Bundan böyle herkes yumruğunu birlikte masaya vuracak” açıklamalarında bulunarak, Kılıçdaroğlu rüzgarının fırtınaya, kasırgaya dönüşeceğinin mesajını verir gibiydi.     CHP'de esen Kılıçdaroğlu ve bütünleşme rüzgarı AKP'de panik havası yarattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise bu rüzgardan öylesine etkilenmiş olacak ki, ”Statikocu bunlar. Bunlar değişmezler. Tenekeyi altın sarısına boyasanız da teneke, tenakedir” diyerek, paniklediğinin ilk sinyallerini vermeye başladı.

Ben aslında son 20 günde yaşanan gelişmelere değinerek, yazımın başlığında belirttiğim gibi, ”CHP Liderini Buldu, Ya AKP?” tespitinin açılımını yapmak istiyorum.

Her şey CHP Lideri Deniz Baykal'ın da dillendirdiği ve istifasına neden olduğu Kaset     Komplosuyla başladı. Baykal, ”Bu bir kaset olayı değilidir, amaç başka” di yerek kendisine ve partisine komplo düzenlendiğini ifade edip, CHP Genel Başkanlığından istifa ettiğini açıklamıştı. Baykal'ın istifası hiç kuşkusuz duygusal bir hava estirdi. Fakat, başta CHP Genel Sekreteri Önder Sav olmak üzere Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, 10 gün sonra yapılacak Kurultaya yüzlerini dönerek, CHP'nin sahipsiz olmadığını gösterdiler. Ortaya çıkan bir kaset ve ardından gelen istifa!!! Gelişmeler tecrübeli siyaset Adamı Deniz Baykal'ı istifaya sürükledi. Her şey 2 gün içerinde gelişti ve bitti. Ya sonrası? Kemal Kılıçdaroğlu ve Önder Sav    CHP'nin üzerindeki duygusal havayı dağıtarak,  CHP'yi yek vücut kurultaya taşıdılar. Yani CHP'nin sahipsiz olmadığını cümle aleme gösterdiler.

Ya AKP? Aynı durum Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başına gelseydi? AKP 10 günde lider adayını bulup, Genel kurula gidebilir miydi? Hiç sanmıyorum. AKP'nin sonu da Merhum Turgut Özal'ın kurduğu ANAP'ın sonundan farklı olmazdı.

Önceki ve Sonraki Yazılar