CHP’li Bülbül: Adaleti yok ettiler, ekonomiyi batırdılar

CHP’li Bülbül: Adaleti yok ettiler, ekonomiyi batırdılar

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile dikkat çeken veriler paylaştı. CHP’li Bülbül, “Adaleti yok ettiler, ekonomiyi batırdılar, zengini daha zengin, yoksulu ise açlığa terk ettiler” dedi.

CHP’li Bülbül paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

2023 yılı kadın cinayetleriyle, adaletsizliklerle, sansürle, hak ihlalleriyle geçen bir yıl oldu.
2023 yılında erkekler tarafından 315 kadın öldürüldü, 248 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.
Hapishanelerde hastalık, intihar, şiddet, ihmal, firara müdahale vb. gerekçelerle en az 43 kişi yaşamını yitirdi. DFG’nin raporuna göre 2023 yılında 280 gazeteci yargılandı, 821 kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu gazeteci sayısı şu an 57, işine son verilen gazeteci sayısı ise 58 oldu. RTÜK, 68 yayına 84 ceza verdi, 112 habere yayın yasağı getirildi.

83 internet sitesi kapatılırken, 7 bin 106 habere erişim engeli getirildi, 3 bin 761 sosyal medya içeriğine engel getirildi. 520 toplantı ve gösteriye kolluk kuvvetlerince müdahale edildi. Anayasa Mahkemesine 2023 yılının ilk 9 ayında yapılan hak ihlali başvuru sayısı 80 bin 218 oldu. Hükümetlerin Hukuka Bağlılık Endeksinde ise Türkiye 142 ülke arasında 137. sırada yer aldı.

Temel haklar endeksinde Türkiye 142 ülke arasında 133’inci sırada yer aldı. İktidar, uzaya gideceğiz, aya sert iniş yapacağız diye naralar attı ama verilere baktığımızda Afrika ülkelerinden daha geriye götürdü.

Bununla da yetinmeyip Adaleti yok ettiler, ekonomiyi batırdılar, zengini daha zengin, yoksulu ise açlığa terk ettiler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.