CHP’Lİ BÜLBÜL: ANAYASA MAHKEMESİNİ TANIMAYAN MÜTALAA HUKUKİ DEĞİLDİR

CHP’Lİ BÜLBÜL: ANAYASA MAHKEMESİNİ TANIMAYAN MÜTALAA HUKUKİ DEĞİLDİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili kararına tepki göstererek, “Anayasa Mahkemesinin kararı açıktır ve bağlayıcıdır. "dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili kararına tepki göstererek, “Anayasa Mahkemesinin kararı açıktır ve bağlayıcıdır. Can Atalay’ın esaretine son verin” dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ihlal kararını vermesine ilişkin mütalaasını Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne gönderdi. Mütalaada, “Milletvekili, Türkiye Cumhuriyeti Anayasanın 83/2 maddesinde öngörülen yasama dokunulmazlığından yararlanamayacaktır” denildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının mütalaasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Anayasa Mahkemesi’ni tanımayan bir mütalaanın hukuki olmadığını vurgulayan Vekil Bülbül, “Olsa olsa Saray talimatı ile yapılan siyasi bildirimdir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın en yüksek yargı organı olan Anayasa Mahkemesi’ni haddini aşmakla suçlamaya cürret edecek hale gelmesi, yargıdaki siyasallaşmanın ne kadar vahim bir boyuta ulaştığını göstermektedir. “dedi.

Anayasa Mahkemesinin kararının yoruma yer vermeyecek kadar açıktır ve bağlayıcı olduğunu ifade edeb Bülbül, Can Atalay’ın esaretine bir an önce son verilmesi gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.