CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili mesaj yayımladı.

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili mesaj yayımladı.

Basın özgürlüğünün, ifade hürriyetinin AKP iktidarı tarafından gasp edildiğini, RTÜK ve yargı sopasıyla muhalif basının susturulmak istendiğini ifade eden CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül açıklamasında şunları kaydetti:

10 Ocak, çalışan gazeteciler günü olarak kutlanıyor. Ancak ülkemizde binlerce işsiz basın emekçisi varken, haber yaptığı için cezaevinde tutsak edilen gazeteciler varken 10 Ocak’ı nasıl kutlayacağız?

Basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü 22 yıllık AKP iktidarı tarafından gasp ediliyor, gerçekleri halka aktarmak için yazan, çizen, konuşan medya mensupları yargı sopası ile tehdit ediliyor.

Bu nedenle Türkiye, 2023 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde bir önceki yıla göre 16 sıra gerileyerek 180 ülke içerisinde 165’inci sırada yer almıştır.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin verilerine göre, RTÜK tarafından 2023 yılında muhalif yayın yapan Tele 1’e 20, Halk TV’ye 17, Flash Haber’e 8, Fox TV’ye 8, KRT’ye 5, Sözcü TV’ye 1 olmak üzere toplam 59 kez ceza verdi. Bu cezaların toplamı 67 milyon 850 bin lira oldu. İktidarın sözcülüğünü yapan Beyaz TV ve TGRT Haber’e ise toplam 2 milyon 147 bin lira ceza kesildi. 2023 yılında 280 gazeteci yargılandı, 821 kez hakim karşısına çıktı, 57 gazeteci tutuklu bulunuyor.

Basın demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve fikir özgürlüğünden bahsetmemiz mümkün değildir. Medyanın yüzde 95’inin iktidarın elinde olduğu bir ortamda her 3 gazeteciden birisi işsiz bırakılmış durumdadır.

Ancak bu baskı ve zulüm dönemi bitecektir. Demokrasi ve özgürlüklerin savunucusu Cumhuriyet Halk Partisi döneminde tüm gazeteciler, medya mensupları hak ettiği değeri görecek, herkes özgür bir şekilde yazacak, özgür bir şekilde konuşacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.