CHP’Lİ EVRİM KARAKOZ STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARINI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP’Lİ EVRİM KARAKOZ STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARINI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yaklaşık 1,5 milyon vatandaşın staj ve çıraklık mağduru olduğuna dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yaklaşık 1,5 milyon vatandaşın staj ve çıraklık mağduru olduğuna dikkat çekerek, staj ve çıraklık başlama tarihlerinin sigorta başlangıcına sayılması ve EYT kapsamına dâhil edilmesi için iktidara çağrıda bulundu.


CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz konuşmasında şunları söyledi:


“1,5 Milyon Vatandaş Staj ve Çıraklık Mağduru”

“Bugün aktif çalışma yaşamında olan yaklaşık 1,5 milyon vatandaşımız staj ve çıraklık mağdurudur. Staj ve çıraklık başlangıç tarihleri sigorta başlangıcı olarak kabul edilmemiş ve emekliliklerine sayılmamıştır. Dolayısıyla çıkarılan EYT düzenlemesinden yararlanamamışlardır.”


“Emekleri Yok Sayılıyor, Emeklilikleri Ellerinden Alınıyor”

“Hâlbuki gencecik yaşta teknik lisede, meslek lisesinde ya da üniversitede zorunlu staja gittiler, fabrikalarda çalıştılar, ucuz iş gücünden ve emeklerinden faydalanıldı, sigortaları yapıldı, primleri ödendi yani resmî olarak sigorta başlangıçları var ama gelin görün ki bu emekleri yok sayılıyor, emeklilik hakları ellerinden alınıyor.”


“Staj ve Çıraklık Başlama Tarihleri Sigorta Başlangıcı Sayılmalı”

“Şimdi, staj ve çıraklık mağdurlarının bu hakları geri alma zamanıdır. Staj ve çıraklık başlama tarihleri sigorta başlangıcına sayılmalı ve EYT kapsamına dâhil edilmelidirler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.