Didim Ziraat Odası’ndan yangın uyarısı

Didim Ziraat Odası’ndan yangın uyarısı

Didim Ziraat Odası’ndan yangın uyarısı

Gerçek Gazetesi
Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin, sıcakların artması sebebiyle meydana gelen yangın sayısında da artış olduğuna işaret ederek, “Bu yıl İlçemize fazla yağış oldu, o nedenle yani otlar çok fazla, bu nedenle halkımızı ve bilhassa üreticilerimizin yangınlara karşı duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.
Bu etkili olan yağışlarla birlikte yabani ot popülasyonunda da artış görüldüğüne işaret eden Ahmet Çetin, yabani otların olası yangınları tetikleyebileceğini söylerken herkesin dikkatli davranmasını istedi. Yangınların toprağa ve doğaya aşırı derecede etkilediğini belirten Çetin, “Özellikle yabani otlardan kurtulmak amacıyla üreticimiz tarlasını ya da bahçesini yakmaya kalkıyor. Özellikle anız yangınları toprağın organizmasını bozuyor ve verimini düşürüyor” dedi.
Yangınların maddi hasarıyla birlikte doğaya da zarar verdiğinin altını çizen Çetin, “Yağışlardan dolayı bu yıl yabani otlar faza türedi. Bu nedenle sigara izmariti, yol kenarın atılacak cam şişeler yangınları tetikleyebilir. Ayrıca üreticilerimiz yol kenarında tarla ya da bahçesi varsa buraları sürsünler. Kesinlikle arazi temizleme adı altında yangın yakmasınlar. Bu yangınlar çevre kirliliğini de arttırıyor ve doğanın ekolojik dengesini de bozuyor. Bu sebeple olası durumlarda itfaiyeye haber versinler” diye konuştu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.