Dinç, "Türkiye'de hayat pahalılığının barometresi çay- simit hesaplamasıdır."

Dinç, "Türkiye'de hayat pahalılığının barometresi çay- simit hesaplamasıdır."

CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç yazılı basın açıklaması yaptı.

Dinç'in basın açıklaması şöyle:

Değerli Basın Mensupları

Türkiye'de hayat pahalılığının barometresi çay- simit hesaplamasıdır.
Simit fiyatlarındaki artış, hayat pahalılığının bir yansıması olarak görülür hatta. Hatta ve hatta 1993 yılında, o zamanlar Refah Partisi'nde siyaset yapan, Recep Tayyip Erdoğan'ın ünlü çay-simit hesabı çok konuşulmuştu. Erdoğan o hesabın sayesinde reytinglerini arttırmış, ekonomiyi eleştirerek siyasette ivme kazanmıştı.

Peki bugün ne oldu? AKP hükümetinin beceriksiz ekonomi politikaları bizi ne hale getirdi? Birçok vatandaşımız için simit tüketmek artık lüks oldu, hele ki yanında bir de çay içmek herhalde rüya haline geldi. Bir simit 10, çay 15 liraya yükseldi. Zeytin sofralardan kalktı, peynir saray mutfaklarında tüketilen bir kahvaltılık olarak tarih kitaplarında yerini aldı.

Yani sizin anlayacağınız simit bile emekli zammını, öğrencilere verilen zammı solladı geçti. Tutabilene aşk olsun, simite 'YAKIYOR' derken cepleri yakan zam oldu.

Peki Mustafa Savaş'a sormak lazım;

Siz Mustafa Savaş, siz 1 simit kaç para biliyor musunuz? En son ne zaman simit yediniz?

Sabah kruvasan yiyen, akşam ingiliz çayı içen, öğün aralarında ejder meyveli smoothie tüketen Mustafa Savaş tutmuş bir de ekmek parası kazanan emekçi simitçimiz üzerinden algı yapmaya kalkışmış.
Mustafa Savaş, siz önce oyunlar kurarken, planlar yaparken binlerce Aydınlının ağzınızın kenarına bulaşmış hakkını silin. Sonra yapabiliyorsanız milleti simit bile yediremeyecek duruma sokan partinize dönüp "Simitler gevrek ama ateş pahası. Millet Özlem Başkanımıza oy verirken, bize de sandıkta dersimizi verecek" diyin. Algıyı bırakın, kumpası bırakın da açlık sınırının altında yaşamaya mahkum ettiğiniz bu aziz millete cevap verin!

Mustafa DİNÇ
CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.