Dış İşleri Bakanı  Söke’yi ziyaret etti

Dış İşleri Bakanı Söke’yi ziyaret etti

Söke Ticaret Borsası Başkanı Günal, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi inşasının bitme aşamasına geldiğini ancak iktidarın desteğinin gerektiğini belirtti.

Gerçek Gazetesi / İmdat GÜÇLÜ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, cumartesi günü saat; 16.30 sıraları Söke'ye geldi. Kuşadası'ndaki ziyaretlerinden sonra Söke'ye geçen Bakan Çavuşoğlu'nun ilk durağı Söke Ticaret Borsası oldu. Borsa girişinde Söke Kaymamı Mehmet Demirezer, İlçe Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç, AK Parti yöneticileri, AK Parti milletvekili adayları Mehmet Sadık Atay, Mustafa Savaş, Metin Yavuz ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşılanan Bakan Çavuşoğlu, Borsa Meclis salonunda bir konuşma yaptıktan sonra, ilçe içinde esnaf ziyaretleri de yaparak, Sazlıköy üstünden Aydın'a geçti.
Ticaret Borsası Meclis salonundaki toplantıda Borsa meclisi ve yönetimi adına bir konuşma yapan Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Salih Deniz Günal, Söke tarımı, sanayisi ve ekonomisi hakkında bilgiler verdikten sonra, Söke'de ve bölgede pamuk üretiminin hızla azaldığını, pamuk üretiminde desteklerin arttırılması gerektiğini belirtti. Salih Deniz Günal, ayrıca Söke'de eğitim kurumlarının çoğunun Sökeliler tarafından yapıldığını şu anda da Mimarlık ve Tasarım Fakültesi inşasının bitme aşamasına geldiğini ancak iktidarın desteğinin gerektiğini belirtti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Borsada yaptığı konuşmasında 12 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye'nin ekonomik anlamda hızla geliştiğini, turizm gelirlerinin hızla arttığını, 12 yıl önce Türkiye'ye gelen turist sayısı 3 milyon iken bugün 13 milyonu aştığını, kişi başına gelirin sürekli yükseldiğini belirterek, 7 Haziran seçimlerinde partisine destek istedi.

Söke İşletme Fakültesi için ise, öncelikle Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kaynak aktarılması gerektiğini, bunun için girişimlerde bulunulacağını daha sonrada Rektörlükten Söke'ye aktarılan kaynak kadar üniversite rektörlüğüne kaynak aktarımı yapılabileceğini söyledi.
Bakan Çavuşoğlu, Değirmen Caddesi ziyaretlerinde gazetemiz baskı tesislerine de uğrayarak, yazarlarımız Durmuş Tuna, İmdat Güçlü, Reyhan Kaya ile de kısa süre sohbet ederek, gezisini İstasyon Caddesi ziyaretleriyle tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.