ERDAL EREN (Aydın Valiliğine yanıtımızdır)

Geldiğimiz noktaya bakın.
Çok uluslu imparatorluktan, çoğunluk imparatorluğunun dayattığı korku ve cahillik imparatorluğuna.. nası bi geliş ama. Başka milletler uzayda koloniler kurmaya hazırlanıyor, biz dibimizdeki insanlarımızla, dibimizdeki halklarla birlikte yaşamayı beceremiyoruz. Bırakınız dibimizdeki halkları kendi kendimizle bile birlikte yaşamayı beceremiyoruz.
Kendi insanımızı sırf düşüncesinden dolayı asıyoruz, kesiyoruz, katlediyoruz.
Ve sonra dönüp soruyoruz bu kim? diye..
Gazetemiz GERÇEK’in 25 Haziran 2015 tarihli manşeti. Aydın Valiliği Aydın Belediyesine ERDAL EREN’i soruyor! Neden soruyor?
Bir diktatörün adının olduğu caddenin adı kaldırılarak yine o diktatörün katlettiği 17 yaşında ve suçsuz bir çocuğun yani ERDAL EREN’in adı konulduğu için. 
Aydın Valiliği bu kadar cahil mi? Ellerinin altında hiç mi bilgisayar yok? Hiç mi bir kütüphaneleri yok? Açıp okumuyorlar mı? Hadi hepsinden vazgeçtim, kendi Cumhurbaşkanlarını da mı dinlemiyorlar?
Bu nasıl bir mantıktır ki, Aydın Belediyesi’ne ERDAL EREN kimdir? diye soruluyor.
Ya Aydın Büyükşehir Belediyesi vereceği yanıtta “ERDAL EREN SUÇSUZ YERE ASTIĞINIZ 17 YAŞINDA BİR ÇOCUKTUR” derse ne yapacaklar? Hayır biz asmadık, cunta astı mı diyecek ler, yoksa “hayır zaten o bir suçluydu ve 18 yaşındaydı” mı diyecekler?
Ben buradan söylüyorum;
Suçsuz  günahsız  yere ve daha çoçuk yaşta katlettiğiniz ERDAL EREN kim midir?
Erdal Eren kimdir; (25 Eylül 1961, [1] Şebinkarahisar, Giresun - 13 Aralık 1980, Ankara), 12 Eylül Darbesi öncesinde bir askeri inzibat erini öldürdüğü iddiasına dayalı olarak doğal olmayan (olağanüstü) bir mahkeme ve yargıçlarıyla, yine doğal olmayan kanıtlara  dayalı olarak  yargılanarak hüküm giyen ve asılarak idam edilen Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği üyesi ve Ankara Yapı Meslek Lisesi öğrencisidir. 
Mahkeme dosyası otopsi raporuna göre; Erdal Eren’in öldürdüğü iddia edilen askeri inzibatın yakın mesafeden atış yapılarak öldüğü ortaya çıkmıştır ve fakat artık  Erdal Eren için çok geçtir. Çünkü; 1980 darbeci cuntacılar intikam almak için Erdal Eren’i çocuk yaşta katletmişlerdir ve  bu faşist çetenin başı/cunta lideri Kenan Evren’dir.
Evet,
İşte sayın Aydın Valiliği.. 
Erdal Eren kim midir?
Erdal Eren 
bu güzel ülke halklarından 
yani bizim,
çocuğumuz,
canımız,
yoldaşımızdır…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar